VBV

FOTO/VIDEO Otvorene 54. Varaždinske barokne večeri

Koncert u katedrali, glazba i vatromet na Starom gradu – grad je živio uz ovo otvorenje.

U petak, 20. rujna, svečano su otvorene 54. Varaždinske barokne večeri u varaždinskoj Katedrali.

Tamo su nastupili O rquestra Barroca Casa da Musica, Zbor HRT-a i sopranistica Sara Bragu Simoes, pod umjetničkim vodstvom Laurencea Cummingsa.

Na otvorenje je došlo niz uzvanika – od gradonačelnika Nevena Bosilja i župana Anđelka Stričaka, do ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, portugalske veleposlanice Marie Paule Vieire Ferreire Leal da Silva, ministra Damira Habijana, biskupa Bože Radoša i ostalih.

Kasnije se program preselio na prostor Starog grada, a oko 22:30 vatromet je obilježio početak ovog glazbenog festivala. Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji i videozapisima.

Današnji program

11:00 – dvorac Trakošćan

Koncert uz baroknu kavu s ansamblom Sete Lágrimas. Ovaj portugalski ansambl poznat je po kreativnim projektima koji povezuju ranu i suvremenu glazbu, a u izvedbama spajaju učenu glazbu s narodnim tradicijama. Njihov repertoar će vas odvesti na jedinstveno putovanje kroz stoljeća, uz posebnu kavu u čarobnom ambijentu dvorca Trakošćan.

17:00 – dvorište palače Sermage

Koncert Kvarteta Guimarães. Kvartet će izvesti djela Freitasa Branca, Phillipa Glassa i Jolyja Brage Santosa  i to u interpretaciji koja spaja klasične i suvremene elemente portugalske glazbe.

19:00 – dvorište palače Sermage

Ana Lains Trio nastavlja Total Baroque program s izvedbom portugalskog fada. Ana Lains dala nam je kratak teaser emotivne i strastvene atmosfere njenih nastupa na sinoćnjem otvorenju VBV; njena izvedba donosi poseban dio portugalske kulturne baštine izravno u Varaždin.

20:00 – Koncertna dvorana HNK Varaždin

Koncert kluba mecena donosi nastup Varaždinskog komornog orkestra pod umjetničkim vodstvom i uz solistički nastup Carlosa Damasa, jednog od najznačajnijih portugalskih violinista današnjice. Damas je poznat po iznimnom tehničkom umijeću i emotivnoj dubini interpretacije, a njegov repertoar obuhvaća širok spektar djela, s posebnim naglaskom na portugalske skladatelje. Varaždinski komorni orkestar je dobro poznat ljubiteljima klasične glazbe, s bogatom tradicijom i iskustvom nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. Ne propustite priliku čuti ovog iznimnog violinista u pratnji Varaždinskog komornog orkestra!

Podsjećamo da su ulaznice za programe VBV dostupne u zgradi varaždinskog HNK te na našem webhopu, dok su Total Baroque programi besplatni!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije