Varaždinske barokne večeri

Varaždinske barokne večeri i Total Baroque ni u srijedu nisu podbacili

I danas vas čeka bogat program.

Jučer smo uživali u pravom bogatstvu barokne glazbe, s rasponom nastupa od mladih europskih talenata pa sve do moderne interpretacije baroknog plesa!

Iberian Baroque Ensemble nastupio je u crkvi Svetog pohoda Blažene Djevice Marije u Macincu s još jednim koncertom u sklopu festivala, izvodeći djela iberijskog i talijanskog baroka.

U predivnoj crkvi sv. Marije Snježne u Belcu nastupili su Hana Ilčić, Marko Mumlek, Neven Boltek i Matej Ilčić – Hana Ilčić oduševila je publiku svojom sopranističkom izvedbom uz pratnju trube, violončela i orgulja!

U ispunjenom klubu Europa Media, u varaždinskom HNK publika je imala priliku ponovno pogledati Monteverdijev “Il Combattimento di Tancredi e Clorinda”, ovaj put u modernoj plesnoj interpretaciji ovog klasika. Bio je to još jedan ispunjen i uspješan Total Baroque program!

Srijedu je završila u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu Koncertom mladih europskih talenata. Orkestar, sastavljen od 30 učenika glazbenih škola iz cijele Europe i pod vodstvom Laure Vadjon i Fernanda Miguela Jalôta, je pokazao izniman potencijal i talent mladih glazbenika.

Od jutarnjeg koncerta studenata čembala do švedskog zbora Romeo & Julia Kören i vrhunskih solista uvečer, današnji program donosi nam nova uzbuđenja! Ne propustite priliku uživati u Händelovim remek-djelima u jedinstvenoj izvedbi jednog od najinovativnijih svjetskih zborova!

Glazbena škola u Varaždinu / 11:00 / ulaz slobodan

Nastup studenata čembala – Muzička akademija Zagreb

Današnji Total Baroque program počinje rano!

Studenti čembala iz klase Pavla Mašića izvest će delikatne skladbe francuskog baroka, poznate po svojoj eleganciji i profinjenim ukrasima. Očekuje nas koncert prepun rafiniranih tonova i baroknih melodija.

Crkva sv. Marka Evanđelista, Vinica / 19:30 / ulaz slobodan

Hana Ilčić, sopran | Marko Mumlek, truba | Neven Boltek, orgulje | Matej Ilčić, violončelo

Već uhodana četvorka ponovno će se okupiti kako bi izvela djela iz baroknog repertoara, ovaj put u crkvi sv. Marka Evanđelista.

Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu / 20:00 / ulaznica 30,00 EUR

Romeo & Julia Kören – Händel with care

Švedski zbor Romeo & Julia, pod vodstvom Benoîta Malmberga, izvest će koncert posvećen djelima Georga Friedricha Händela. Zbor, poznat po inovativnom pristupu dramatiziranim koncertima, izveo je nastupe u više od 35 zemalja, a svojim gostovanjima pribraja ratne zone, dvorce, ruševine, ali i prestižne događaje poput banketa za dodjelu Nobelove nagrade!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije