VBV

Glazbene poslastice za kraj tjedna na Varaždinskim baroknim večerima

Zbor Chorus Angelicus slavi 25 godina.

Od interaktivnog programa za najmlađe do emotivnog fado koncerta, subota je prošla u znaku raznovrsnosti na VBV i Total Baroque programu.

Interaktivni plesno-glazbeni projekt Mirabilia oduševio je najmlađu publiku i njihove roditelje, spajajući baroknu glazbu velikana poput Händela i Corellija sa suvremenim plesom. Dvorana je bila ispunjena smijehom i čuđenjem!

Flautistica Lucija Stilinović i portugalski gitarist Pedro Rodrigues izveli su koncert koji je spojio flautističku virtuoznost i zvuke portugalske gitare. Posebnu notu ovom koncertu dala je intimna glazbena atmosfera Galerije Kovačić-Macolić.

Ivo Perkušić i njegov bend FADO5 vratili su nas u svijet portugalskog fada, kombinirajući mediteranski zvuk s emotivnim pričama. Koncert je subotnju večer na Sceni Rogoz ispunio čežnjom i emocijama karakterističnima za ovu glazbenu formu.

Vokalno-instrumentalni ansambl Consort Mirabile izveo je renesansni program “Fortuna”, koji spaja glasove i blok flaute u jedinstvenu zvučnu paletu, a kvartet predvođen Hanom Ilčić ponovno je očarao publiku svojim baroknim izvedbama, ovaj put u intimnom okruženju crkve sv. Marije Magdalene.

Nedjelja će u potpunosti biti u znaku klasične glazbe

Katedrala / 20 sati / Ulaznica: 20,00 EUR

25 godina zbora Chorus Angelicus

Varaždinski zbor Chorus Angelicus, osnovan 1999. godine, obilježava 25 godina svog postojanja posebnim koncertom. Zbor, pod vodstvom maestra Anđelka Igreca, će uz mađarski komorni orkestar Capella Savaria te probrane soliste izvesti monumentalni oratorij “Juda Makabejac” (G. F. Händel).

Varaždinske Toplice, Crkva sv. Martina biskupa / 17 sati / ulaz slobodan

Branko Mihanović, oboa | Ljerka Očić, orgulje

Oboist Branko Mihanović i orguljašica Ljerka Očić donose publici glazbeni dijalog između oboe i orgulja. Koncert u prekrasnom ambijentu crkve sv. Martina biskupa obećava zaista posebno glazbeno iskustvo.

Nedelišće, Crkva Presvetog Trojstva / 20 sati / ulaz slobodan

Katarina Toplek Horvat, sopran | Veronika Lemishenko, harfa | Vedran Lesar, orgulje

Ovaj trio, predvođen sopranisticom Katarinom Toplek Horvat, izvest će skladbe iz baroknog i klasičnog repertoara, uz zvuke harfe i orgulja. Bit će to još jedan harmoničan spoj instrumenata i vokala, čiju posebnost naglašava izbor instrumenata.

Varaždinske barokne večeri nastavljaju vas voditi kroz bogatu glazbenu baštinu – vidimo se na koncertima!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije