glazbena škola varaždin

Učenici varaždinske Glazbene škole tradicionalno će zatvoriti Varaždinske barokne večeri

Sri
2
2. listopada
20:00
varaždinska katedrala
Pavlinska ulica 4
Varaždin

Uz Varaždinski komorni orkestar na Varaždinskim baroknim večerima.

Loading Događaji

Ideja o festivalu koji bi objedinio varaždinsku bogatu tradiciju i povijest u kulturi, glazbi, obrazovanju – napose glazbenom, rodila se 1968. godine pri proslavi 140 godina Muzičke škole Varaždin. Stoga i ne iznenađuje ova dugogodišnja uspješna suradnja Škole i Festivala, ali i tradicija zatvaranja festivala Varaždinskih baroknih večeri koncertom učenika Glazbene škole u Varaždinu.

U programu 54. Varaždinskih baroknih večeri svoju priliku da se predstave pred festivalskom publikom dobit će i učenici Glazbene škole u Varaždinu uz potporu Varaždinskog komornog orkestra. Jedinstveni je ovo slučaj u svijetu da mladi talentirani učenici imaju tu čast da „zatvore“ ovako značajan i renomirani festival. Na koncertu su redovito zastupljeni gotovo svi odjeli Glazbene škole u Varaždinu, a mladi glazbenici koji će se ove godine predstaviti, učenici su osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Ove godine koncert će se održati u spomen jednom od najistaknutijih hrvatskih pijanista Jurici Muraiu, čije ime nosi i međunarodno natjecanje pijanista Glazbene škole u Varaždinu.

Stoga ne propustite priliku čuti što su nam pripremili učenici Glazbene škole u Varaždinu, koji su i dio svojih ljetnih praznika iskoristili kako bi se pripremili za ovaj koncert.

Koncert će se održati u varaždinskoj Katedrali u srijedu, 2. listopada 2024. godine s početkom u 20.00 sati.

Najnovije