koncert

Däubler Gutu Häckel Trio u petak nastupa u varaždinskom kazalištu

Pet
4
4. listopada
19:00
HNK u Varaždinu
Augusta Cesarca 1
Varaždin

Produkt je to suradnje dvaju gradova glazbe, Varaždina i Hannovera.

Loading Događaji

U sklopu međunarodne suradnje UNESCO kreativnih gradova glazbe Varaždina i Hannovera, u petak, 4. listopada, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu s početkom u 19 sati nastupit će Däubler Gutu Häckel Trio.

Troje glazbenika iz Hannovera, harmonikaš Nico Gutu, kontrabasistica Clara Däubler i saksofonist Richard Häckel udružili su se kako bi formirali poseban trio koji na jedinstven način spaja različite stilove poput tango nueva, jazza i europskog folklora. Svo troje glazbenika izuzetni su instrumentalisti s iznimnom osjetljivošću za improvizaciju i glazbenu interakciju.

Repertoar trija uključuje, između ostalog, djela Astora Piazzolle i Johna Coltranea, kao i autorske kompozicije samih glazbenika. Kao gošća, na koncertu će nastupiti profesorica Glazbene škole u Varaždinu, Karmen Antunović Blažek (harmonika).

Koncert glazbenika iz Hannovera u Varaždinu rezultat je suradnje dvaju gradova u sklopu mreže kreativnih gradova glazbe. Titula prvog hrvatskog UNESCO-vog grada glazbe Varaždinu omogućuje ne samo povezivanje umjetnika, već potiče i razvoj novih glazbenih projekata i međunarodnih kulturnih razmjena, obogaćujući glazbenu scenu grada.

Ulaz na koncert je besplatan.

Povezani sadržaj
Najnovije