SVEČILIŠTE SJEVER

Oskarovci u srijedu na panelu o filmskom zvuku

Dobitnici Oscara za filmove 'Titanic' i '1917' su u Varaždinu, jedinstvena je to prilika za studente da uče od najboljih.

U srijedu, 9. listopada, na Sveučilištu Sjever u Varaždinu (UNIN2-110) u 12 sati počet će se panel rasprava o filmskom zvuku, na kojem će sudjelovati dobitnici Oscara koji trenutno borave u Varaždinu.

Panel će moderirati izv. prof. art. dr. sc. Robert Geček, pročelnik sa Sveučilišta Sjever, a sudjelovat će Mark Ulano – priznati snimatelj zvuka poznat po svom Oscarom nagrađenom radu na filmu ‘Titanic’, Stuart Wilson – dobitnik Oscara i BAFTA-e za najbolji zvuk za film ‘1917.’, te Roland Vajs – dizajner zvuka koji je šest puta bio nominiran za nagradu Emmy.

Panel se održava u sklopu International Sound & Film Music Festivala (ISFMF), a povodom osnivanja Film & Media Sound Academy, obrazovnog programa specijaliziranog za filmski zvuk, koji će se jednim dijelom provoditi na Sveučilištu Sjever.

Ovaj će događaj biti jedinstvena prilika za studente da uče od najboljih svjetskih snimatelja zvuka, nagrađenih prestižnim nagradama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije