Vijesti / Kultura

NOĆ MUZEJA Postav Zavičajnog muzeja razgledalo više od 400 posjetitelja

NOĆ MUZEJA Postav Zavičajnog muzeja razgledalo više od 400 posjetitelja

Više od 400 posjetitelja sudjelovalo je na manifestaciji 'Noć muzeja' u Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice. Zbog povećanog zanimanja vrata Muzeja ostala su otvorena i duže od planiranog.

- Stigli su nam posjetitelji iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i okolnih. Posebno nas je razveselio dolazak grupe izviđača s njihovim voditeljima iz Lepoglave. S obzirom na broj posjetitelja, ali i na dojmove koje su podijelili s nama vezano uz programe koje smo organizirali u sklopu 'Noći muzeja', možemo biti itekako zadovoljni ovogodišnjom izvedbom ove popularne manifestacije - poručila je Spomenka Vlahović, ravnateljica Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A u Muzeju su se potrudili posjetiteljima pripremiti vrhunski doživljaj muzejskog postava.

Naime, u sklopu programa 'Otvorena vrata Muzeja' posjetitelji su mogli razgledati arheološki postav antičkog naselja Aquae Iasae, arheološkog lokaliteta koji se nalazi u centru Varaždinskih Toplica.

U postavu su izloženi najvažniji arheološki nalazi ovog antičkog naselja. Kako postav prati ambijentalna glazba i moderna 3D vizualizacija antičke baštine, doživljaj antičkog naselja bio je još upečatljiviji.

Program je uključivao i razgledavanje nove izložbe pod nazivom '80 godina Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice'.

Jednako tako organizirano je i stručno vodstvo kroz arheološki postav Muzeja te Galeriju 'Toplissa'. Cilj stručnog vodstva bio je predstaviti publici najvažnije antičke eksponate arheološkog lokaliteta Aquae Iasae i predstaviti novootvorenu Galeriju 'Toplissa' s prigodnom izložbom.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci