Vijesti / Kultura

FOTO U Varaždinu otvorena izložba 'Hommage à Miljenko Stančić'

FOTO U Varaždinu otvorena izložba 'Hommage à Miljenko Stančić'

Nakon što je održana u Zagrebu, izložba Hommage à Miljenko Stančić otvorena je jučer, 10. kolovoza, u Varaždinu.

Organizatori izložbe su Gradski muzej Varaždin i Umjetnički paviljon u Zagrebu, koji su ovaj projekt realizirali u povodu 90. godišnjice rođenja i 40. godišnjice smrti toga velikoga hrvatskog slikara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izložba je monografska, a obuhvaća osamdesetak slika, posuđenih iz ustanova i privatnih zbirki u Varaždinu i Zagrebu, koje prate Stančićeve slikarske faze i otkrivaju interese i domete njegova likovnog opusa.

U Gradskom muzeju Varaždin, u Zbirci Miljenka Stančića, čuva se stotinjak njegovih djela, kao i prikupljena dokumentacija s osvrtima o njegovu stvaralaštvu.

S obzirom na to da ova građa još uvijek nema svoje mjesto u stalnome postavu, izložba Hommage à Miljenko Stančić, na kojoj su i izlošci iz zbirke varaždinskoga muzeja, prigoda je da se javnost, u povodu velikih obljetnica vezanih uz njegovo ime, podsjeti na toga nezaobilaznog autora hrvatske moderne umjetnosti.

Također, ovom prilikom iz privatnih zbirki izložena su i neka djela koja se do sada nisu javno izlagala. Autorica izložbe je Mirjana Dučakijević, muzejska savjetnica u varaždinskome muzeju.

Izložba će za razgled biti postavljena do 29. listopada ove godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci