Vijesti / Kultura

Dani Općine Vinica: Nastup Hrvatskog komornog orkestra u nedjelju

Dani Općine Vinica: Nastup Hrvatskog komornog orkestra u nedjelju

Posljednji u nizu događaja u sklopu obilježavanja Dana Općine Vinica koncert je Hrvatskog komornog orkestra koji će se održati nedjelju 28. svibnja.

Hrvatski komorni orkestar prisutan je na glazbenoj sceni 26 godina, a idejni začetnik orkestra bio je Anđelko Ramuščak koji je kroz komorne sastave želio pružiti priliku mladim glazbenicima da se predstave i steknu prva orkestralna iskustva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz sve ove godine Hrvatski je komorni orkestar ugostio više od 600 domaćih umjetnika, praizveo je više od 100 dijela hrvatskih skladatelja, a orkestrom su ravnali naši eminentni dirigenti: Berislav Klobučar, Milan Horvat, Uroš Lajovic, Milan Turković, Rudolf Klepač, Ivan Repušić i drugi.

Na repertoaru koncerta Hrvatskog komornog orkestra u Vinici pod ravnanjem Nikše Bareze te uz soliste Daria Golčića na oboi i Mojce Ramuščak na violini, naći će se dijela Borisa Papandopula – Mala suita za gudače, J. S. Bacha – Koncert za obou i violinu i J. Suka – Serenada za gudače.

Koncert koji se i ove godine realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Općine Vinica, održati će u crkvi Sv. Marka ev. s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci