Vijesti / Kultura

DINDIM, O NJEŽNOSTI Premijera lutkarske predstave Gllugl teatra 6. travnja

DINDIM, O NJEŽNOSTI Premijera lutkarske predstave Gllugl teatra 6. travnja

U četvrtak, 6. travnja, u 19 sati na sceni Centra za mlade premijerno će biti izvedena lutkarska predstava 'Dindim, o nježnosti'.

Lutkarska predstava Dindim, o nježnosti nastala je prema istinitom događaju u Riu de Janieru, gdje jedan starac postaje obitelj jednom mageljanskom pingvinu, a ta je nevjerojatna priča prikazana kroz čaroliju lutkarskog kazališta.

Sunčano popodne, rana jesen u Riu de Janeiru, doba obilnog hranjenja pred zimu na južnoj poluci zemlje, gdje zime nisu oštre, već sjetne. Tamo živi jedan sasvim običan čovjek, starac naborane tvrde kože i mekog srca. Joao živi usamljen, skroman život, i ne traži nikoga. No život mu je odlučio promijeniti put. Jedan sasvim neobičan događaj preokrenuo je njegovu sudbinu naglavačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priča je to o nenadanom i nesvakidašnjem prijateljstvu koje mijenja život, tjera na smijeh i topi srca. Ako ste mislili da je nemoguće da čovjek i pingvin budu najbolji prijatelji, prevarili ste se. Upravo ta dva pomalo nespojiva bića sasvim slučajno postati će nerazdvojni. To je dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice, forme i oblike, da ruši predrasude i gradi mostove između svih živih bića, stoji u opisu predstave.

Režiju i tekst, uz ansambl, potpisuje Tamara Kučinović, za scenografiju je zaslužan Petar Nevžala, lutke su izradili Ivana Živković i Sheron Pimpi – Steiner.

Marko Hrašćanec potpisuje glazbu, oblikovatelj zvuka je Petar Eldan, a oblikovateljica svjetla Tamara Kučinović.

Igraju Nikša Eldan, Sara Ipša i Goran Guksić.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci