Vijesti / Kultura

Stota Srijeda u Muzeju: U proteklih 99 srijeda bilo je deset tisuća posjetitelja

Stota Srijeda u Muzeju: U proteklih 99 srijeda bilo je deset tisuća posjetitelja

U srijedu, 14. rujna, u dvorištu palače Sermage održana je Stota 'Srijeda u Muzeju' koja je posvećena kratkom osvrtu na dosadašnje programe, a pripremljeno je i prigodno predavanje vezano uz enološku tradiciju Varaždinbrega koje je održala muzejska savjetnica Spomenka Težak.

>> Stota 'Srijeda u muzeju'! O proteklih 99 tema, ali i o još nečemu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stota srijeda u muzeju zaista je jedan veliki i lijepi jubilej. U siječnju 2014. nitko nije mislio da će Srijeda u Muzeju toliko dugo izdržati. Svaki puta je bilo potrebno izmisliti nešto sadržajno novo i zanimljivo, a opet primjereno muzeju - rekao je ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin Miran Bojanić Morandini.

Dodaje kako je potrebno ljudima na najjednostavniji mogući način predstaviti tri stupa postojanja svakog muzeja, a to su: muzejska građa, muzejski djelatnici te muzejski prostori.

- Koliko smo u tome uspjeli govori podatak da je, iako su svi programi besplatni, u proteklih devedeset i devet srijeda bilo deset tisuća posjetitelja – istaknuo je Miran Bojanić Morandini.

Uz glavnog organizatora Gradskog muzeja Varaždin, u realizaciji su pomogli brojni predavači, institucije, udruge i ostali suradnici, kao i publika koja je programe pratila s velikim interesom od samoga početka.

- Muzejska srijeda proizašla je iz varaždinskih muzejskih svečanosti i upravo je to bila tema stote srijede gdje smo željeli prikazati i podsjetiti se na veliku ljubav između Varaždina i Varaždin Brega. Veselje i osmijeh svakog od posjetitelja daje nam snage da nastavimo dalje i da dođemo do nekog drugog okruglog broja sa 'Srijedama' – kazao je Miran Bojanić Morandini.

Srijeda u 19 sati u muzeju mjesto je za druženje i dobru volju – zaključio je Bojanić Morandini te dodao kako su svi programi do kraja ove godine već popunjeni.

Posjetitelji su u nastavku programa mogli uživati uz hranu i piće te se počastiti rođendanskom tortom i vinom koje su pripremili organizatori.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci