Vijesti / Kultura

U atriju Starog grada predstavljene Varaždinske barokne večeri

U atriju Starog grada predstavljene Varaždinske barokne večeri

U atriju Starog grada danas je predstavljen program 45. po redu Varaždinskih baroknih večeri.

Barokne večeri počinju u petak, 18. rujna svečanim otvorenjem gdje nastupa Le Concert Spirituel, a nakon koncerta biti će održan i prigodan vatromet u čast otvorenja, a trajat će do 1. listopada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plan i program baroknih večeri predstavio je ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić koji je sve okupljene uputio u kompletan program.

- Posebnost ovogodišnjeg festivala je prije svega veliki spektar najboljih francuskih izvođača barokne glazbe. Facinantan i impozantan je broj francuskih umjetnika ove godine, a svi oni će izvoditi francusku baroknu glazbu. Svi naši ansambli su imali zadatak da u program uvrste i francuske barokne skladatelje i skladateljice – rekao je prilikom predstavljanja Davor Bobić.

Ovogodišnja zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri je Francuska, a dio programa Varaždinskih baroknih večeri je organiziran u sklopu manifestacije Rendez-vous.

- Impresioniran sam kvalitetom ovog festivala i velika je čast za nas da je ove godine Francuska partner Varaždinskih baroknih večeri. Mislim da u Europi nismo nikad imali toliko prestižnih francuskih ansambala u okviru jednog festivala - naglasio je Luc Levy, ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj i savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost u francuskom veleposlanstvu.

Osim u Varaždinu, gdje će se održavati većina programa, ove će se godine koncerti održavati i u Novom Marofu, Ludbregu, Svetom Juraju na Bregu, Krapini, Križevcima, Prelogu, Varaždinskim Toplicama i na Trakošćanu.

- Nakon Špancirfesta i Trash film festivala ulazimo u jesen i Varaždinske barokne večeri. Prema riječima direktora, očekuje nas veliki spektakl. Svake godine ekipa koja radi ovaj posao radi ga odlično i diže ljestvicu za barem jedan centimetar više. Mislim da su Varaždinske barokne večeri odavno nadišle svoju inicijalnu ideju, oni su kulturni brend grada Varaždina i kulturni turizam je naša odrednica, a Varaždinske barokne večeri su trenutno najveći brend koji imamo u tom dijelu –izjavio je predstavljanje baroknih večeri gradonačelnik Habuš.

Željeći još više približiti baroknu glazbu posjetiteljima koncerata, snižene su cijene ulaznica za koncerte pa će se one kretati od 50 do najviše 100 kuna, izuzev ulaznice za svečano otvorenje u katedrali 18. rujna koja stoji 200 kuna.

 

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci