Vijesti / Kultura

Započinju muzejske svečanosti - izniman program čeka na vas

Započinju muzejske svečanosti - izniman program čeka na vas

Započinju 9. varaždinske muzejske svečanosti prilikom kojih će posjetitelji muzeja moći uživati u zanimljivim programima koje za njih sprema Gradski muzej Varaždin.

Crna kraljica

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečanost će sadržavati tri odvojena programska dijela, a prvi će započeti 14. svibnja u 17 sati kad će zainteresiranim posjetiteljima biti predstavljenja izložba i predavanje o Barbari Celjskoj.

Predavanje o popularno nazvanoj Crnoj kraljici održat će se u Palači Herzer, a o njoj će govoriti Rolanda Fugger Germadnik iz Celja.

Postav će biti dostupan do 21. svibnja.

Hakirane igračke

Izložba igračaka i radionica Hakirane igračke započinje 18. svibnja u 21 sat, a ako namjeravate posjetiti to događanje imajte na umu kako je riječ o interaktivnoj izložbi, tako da ovaj put nije nužno držati razmak i ruke iza leđa, naprotiv.

Izložba će se održati u Herzerici, a riječ je o postavu koji kombinira zvuk, biologiju, elektroničke uređaje i još mnogo nesvakidašnjih umjetničkih elemenata, a sve je to dostupno do 23. svibnja.

Speculum

Posljednji postav Speculum otvorit će se za javnost 21. svibnja, a to je dan na koji se također obilježava Svjetski dan kulturne raznolikosti. 

Speculum je poetsko-glazbeno-vizualna umjetnička izvedba, a razmatra ulogu zrcala u povijesti mišljenja i umjetnosti.
Održati će se u Palači Sermage s početkom u 19 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci