Vijesti / Kultura

U galeriji 'dr. Vinko Perčić' u Subotici otvorena izložba Ivana Meseka

U galeriji 'dr. Vinko Perčić' u Subotici otvorena izložba Ivana Meseka

U Subotici, u galeriji 'dr. Vinko Perčić' u tijeku je samostalna izložba multimedijalnog umjetnika Ivana Meseka pod nazivom 'Whispering walls'.

Galerija 'dr. Vinko Perčić" posvećena je ostavštini ovog velikog kolekcionara i donatora koji je većinu svoje zbirke ostavio Gradu Zagrebu, a u svom programu predstavlja suvremene autore iz Srbije i Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako su svoje projekte u galeriji prezentirali i postavili Slaven Tolj, Goran Trbuljak, Željko Kipke, Balint Szombathy,Zlatko Kopljar, Andreja Kulundžić, Vlasta Delimar, a isto tako bili su i postavi Andy Warhola i Salvadora Dalija.

Izložba Ivana Meseka za razgled je otvorena do kraja mjeseca lipnja.

'Whispering walls' projekt je posvećen prostoru bivše sinagoge u Varaždinu.

- U svojoj oronulosti i ranjenosti, nekadašnji Židovski hram vrlo je potresan i rječit spomenik turobne prošlosti, za povijest Varaždina izuzetno bitne zajednice. U prostoru kojem su nekad odzvanjali zvuci molitve, slušali su se dijalozi često opskurnih filmova, a mnogi Varaždinci nisu niti znali da je nekada to bila sinagoga - stoji u priopćenju.

Projekt se sastoji od kratkog najavnog filma, koji je tek uvod u veći art film koji je u izradi, a ima i izložbeni segment koji se predstavlja u obliku predmeta i objekta nađenih u napuštenoj sinagogi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci