Vijesti / Kultura

FOTO Noć muzeja: Postave Gradskog muzeja razgledalo oko 530 posjetitelja

FOTO Noć muzeja: Postave Gradskog muzeja razgledalo oko 530 posjetitelja

Gradski muzej Varaždin obilježio je i ovogodišnji Međunarodni dan muzeja s nekoliko događanja, koji su ove godine bili posvećeni temi pod nazivom Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika.

Tako je u sklopu Srijede u Muzeju 16. svibnja održano predavanje u palači Herzer o novim (digitalnim) tehnologijama koje Gradski muzej Varaždin koristi uz stalne postave i povremene izložbe, nadopunjavajući time prezentaciju fundusa i ostalih sadržaja, kojima se posjetiteljima omogućuje širi prikaz pojedine teme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tradicionalno, na sam Međunarodni dan muzeja, u petak 18. svibnja razgled svih izložbenih postava bio je besplatan.

U subotu, 19. svibnja održana je 14. po redu Europska noć muzeja, manifestacija koja se u koordinaciji Francuske muzejske direkcije, uz pokroviteljstvo Vijeća Europe i UNESCO-ICOM-a (Međunarodnog vijeća muzeja), od 2005. godine priređuje u europskim muzejskim ustanovama, a u kojoj Gradski muzej Varaždin sudjeluje svake godine, od samog početka.

Ove godine izložbeni postavi GMV-a bili su besplatno otvoreni za razgled od 20 do 24 sata, a uz stalne postave u Starome gradu, palači Herzer i palači Sermage bili su pripremljeni i neki dodatni programi vezani uz ovogodišnju temu Međunarodnog dana muzeja.

U Europskoj noći muzeja 2018. izložbene postave Gradskog muzeja Varaždin razgledalo je oko 530 posjetitelja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci