Vijesti / Kultura

U KINU GAJ

DNEVNIK DIJANE BUDISAVLJEVIĆ Istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima od četvrtka u Kinu Gaj

DNEVNIK DIJANE BUDISAVLJEVIĆ Istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima od četvrtka u Kinu Gaj
Kino Gaj

Film 'Dnevnik Diane Budisavljević' u Kinu Gaj moći ćete pogledati u četiri navrata...

Nagrađen Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i glazbu te nagradama publike i filmskih kritičara, 'Dnevnik Diane Budisavljević' najiščekivaniji je hrvatski film ove jeseni. Ovo je istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

Film 'Dnevnik Diane Budisavljević' u Kinu Gaj moći ćete pogledati u četiri navrata, 10., 11., 12. i 13. listopada, a početak je u svim terminima u 19 sati.

Cijena karte je 20 kuna, a dobna granica je 12 godina.

Fotografija Kino Gaj.

Više o filmu 'Dnevnik Diane Budisavljević'

U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Diana Budisavljević u jesen 1941. doznaje da se majke i djeca pravoslavnog podrijetla odvode u logore u blizini Zagreba. Broj i oznaku nepodobnog dobiva i njezin suprug, poznati zagrebački liječnik Julije Budisavljević. U atmosferi straha i prijetnji, nepokolebljiva i predana ideji humanosti, Diana s nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno više od 10 tisuća djece. Završetkom rata njezino austrijsko podrijetlo postaje nepoželjno, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugome svjetskom ratu prešućene do današnjih dana.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6005

Reci što misliš!