Vijesti / Kultura

PREDSTAVA

ZA DJECU Premijera predstave 'Kao voda' 12. listopada u varaždinskom HNK

ZA DJECU Premijera predstave 'Kao voda' 12. listopada u varaždinskom HNK
HNK u Varaždinu

Izvedite svoje mališane na predstavu.

U subotu 12. listopada s početkom u 18 sati na pozornici varaždinskog HNK održat će se premijera predstave za djecu (5+) Ane Prolić 'Kao voda' u režiji Romana Bogdana.

Predstava je nastala u koprodukciji KD-a Pinklec iz Čakovca i HNK u Varaždinu, a glume Mario Jakšić, Karolina Horvat i Tena Antonija Torjanac.

- Kap kiše prelazi u kap jezera, oblak u jezero. Dan postaje noć, gusjenica leptir. List nošen vjetrom postaje riba, doživljen putem dodira pauk postaje meko klupko baršuna. Tuga se pretače u radost, život u smrt. Kroz narativno jednostavnu priču u čijem su središtu Djevojčica s pletenicom u kosi i Dječak u žutim čizmicama, Kao voda  tematizira sveprisutnost i neminovnost neprestane mijene. Poučeni dinamikom zbivanja u okolini, u njihovom odnosu, u vlastitim percepcijama i doživljajima - u kojima ništa ne nestaje, samo mijenja oblik - Djevojčica i Dječak prihvatit će mijenu kao integralni dio života. No, nas će naučiti da se ne poistovjećujemo s prolaznim, ali i da svaki trenutak proživimo u njegovoj punini, otkrivajući njegovu jedinstvenost i čudesnost - stoji u najavi.

Kao voda

Redatelj: Romano Bogdan

Tekst i dramaturgija: Ana Prolić

Scenografija, oblikovanje lutki i kostimografija: Leo Vukelić

Glazba: Nenad Kovačić

Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi

f989f89a26302a823877bd19d581834d.jpg?v=1

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6005

Reci što misliš!