Vijesti / Kultura

Staging a play: Antigona

ANTIGONA U HNK Moderna plesna interpretacija klasične tragedije 16. prosinca u Varaždinu

ANTIGONA U HNK Moderna plesna interpretacija klasične tragedije 16. prosinca u Varaždinu
HNK u Varaždinu

Predstavom 'Staging a play: Antigona', koreografa i autora, Matije Ferlina u organizaciji Plesne mreže hrvatske, gostuje na sceni varaždinskog HNK 16. prosinca u 19:30 sati.

HNK u Varaždinu ugostit će 16. prosinca s početkom u 19:30 sati, predstavu 'Staging a play: Antigona' koreografa i autora Matije Ferlina. Izvedbeni projekt 'Staging a play: Antigone' nastavak je višegodišnjeg scenskog istraživanja izvedbenih praksi kroz dva autorska koncepta: solo-izvedbe kojom se bavio u seriji radova Sad Sam, i koncepta proširenih koreografskih uprizorenja u projektima pod zajedničkim nazivom Staging a play.

- Odabirom Antigone kao ishodišta Ferlin se odlučuje za još radikalniji i kompleksniji pristup ideji proširenog koreografskog uprizorenja, pri čemu dramska lica i njihove funkcije svodi na jedno izvođačko tijelo i jedan glas, zadržavajući narativ drame i logiku dramskih situacija. Do sada dokinuti element govora u slučaju Antigone postaje dominantni koreografski alat, element koji suvereno pregovara s tijelom i pokretom, uspostavljajući cjelovitu scensku sliku. Govor, iako prevladavajući, ostaje nevidljiv - napisao je Goran Ferčec.

Ovo gostovanje organizirano je kroz suradnju s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućava izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje. Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Ulaznice po cijeni od 20 kn su u prodaji na blagajni Kazališta.

***

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika 'PULS'.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!