Vijesti / Kultura

LUTKARSKA FANTAZIJA

PREMIJERA Lutkarska predstava 'Mala sirena' 8. veljače na sceni Centra za mlade Varaždin

PREMIJERA Lutkarska predstava 'Mala sirena' 8. veljače na sceni Centra za mlade Varaždin
Gllugl teatar

Predstava 'Mala sirena' lutkarska je fantazija inspirirana istoimenom bajkom Hansa Ch. Andersena te se odigrava doslovce u vodi.

U subotu, 8. veljače, s početkom u 18 sati, na sceni Centra za mlade Varaždin, Gllugl teatar premijerno će izvesti lutkarsku predstavu Katarine Arbanas, Giulia Settima i Petra Eldana 'Mala sirena'.

Predstava 'Mala sirena' lutkarska je fantazija inspirirana istoimenom bajkom Hansa Ch. Andersena te se odigrava doslovce u vodi.

- Prostor morskoga kraljevstva prikazan je vodom ispunjenim akvarijem u kojemu igraju lutke. U našoj predstavi, za razliku od slavnog Disneyevog animiranog filma, nema negativaca, već je ishod naizgled tragične ljubavne priče rezultat svjesnih i promišljenih odluka protagonistice Male sirene. Naime, Mala se sirena, zaljubivši se u ljudskog princa, odlučuje odreći svoga glasa - najljepšeg glasa među sirenama, u zamjenu za ljudsko obličje i priliku da tako ostvari svoju ljubav. Njezina pustolovina počinje kada, dobivši za to dopuštenje svoje bake - morske kraljice, Mala sirena izranja iznad morske površine u dotad zabranjeni ljudski svijet u kojemu susreće svoga princa - stoji u najavi.

Pokrovitelj predstave je Grad Varaždin, režiju i dramaturgiju potpisuju Katarina Arbanas i Giulio Settimo, skladatelj, oblikovatelj zvuka i glazbeni dramaturg je Petar Eldan, lutke je kreirala i izradila Katarina Arbanas, a scenograf i oblikovatelj rasvjete je Giulio Settimo.

Dizajnerica plakata i programske knjižice je Matilda Lepoglavec, a autorica fotografija Ana Šesto. U predstavi igraju Katarina Arbanas i Giulio Settimo, a glas 'Maloj sireni' dala je Hana Hegedušić.

Predstava je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole (10+), mladima i odraslima.

Reprizne izvedbe na sceni Centra za mlade na rasporedu su u subotu 15. 2. 2020. u 18 sati te u nedjelju, 16. 2. 2020. u 11 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video