Vijesti / Kultura

sjajan spoj etna i klasike

KLAVIRSKO UDARALJKAŠKI SPEKTAKL 'Meštrović&Expresto' u četvrtak u varaždinskom kazalištu

KLAVIRSKO UDARALJKAŠKI SPEKTAKL 'Meštrović&Expresto' u četvrtak u varaždinskom kazalištu

U četvrtak na veliku scenu HNK Varaždina stiže klavirsko udaraljkaški spekakl 'Meštrović & Expresto', a ulaznice su u prodaji na blagajni HNK.

Poznati umjetnik, skladatelj i pijanist Matej Meštrović ponovno stiže u varaždinski HNK. Ovog puta u klavirsko-udaraljkaškom spektaklu 'Meštrović&Expresto', a ansambl pored njega čine i udarljkaš Borna Šercar i pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar.

Koncert će se održati u četvrtak (6. veljače) u 19:30, na velikoj sceni HNK, a ulaznice, po cijeni od 70 kuna se mogu kupiti i rezervirati i ranije. 

Ansambl EXPRESTO utemeljen 2009., uz umjetničkog pokretača i voditelja, skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića čine i pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te udaraljkaš i skladatelj Borna Šercar. Prvi koncert održali su na Festivalu hrvatske glabe u Beču u studenom 2009. a prošle godine obilježii su 10.-tu obljetnicu osnutka brojinm koncertima.

Održali su mnogobrojne koncerte kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, uključujući i Japan. Krajem 2020. na svjetsko tržište izlazi CD Meštrović & Expresto u izdanju izdavačke kuće Parma Recordings, za koju je Matej Meštrović do sada objavio već dva CD-a Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos i 3 Rapsodije za klavir i orkestar.

Repertoar ansambla uključuje Meštrovićeve autorske skladbe kao i njegove obrade brojnih poznatih djela klasične glazbe. Meštrović & Expresto fantastičan je spoj ethna i klasike, a njegov nastupi osim virtuozne izvedbe, slušateljima nudi izvanredan doživljaj prštave energije koja osvaja.

Meštrović & Expresto ne nastupaju često. No za njihove koncerte uvijek se traži ekstra mjesto.

Rezervacija i prodaja ulaznica po cijeni od 70 kn na blagajni Kazališta. Kontakt: 042 200 250; [email protected].

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video