Vijesti / Kultura

Učenici nastupaju

HIT MJUZIKL 'Glazba srca mog' Glazbene škole Varaždin izvest će se u zagrebačkoj 'Komediji'

HIT MJUZIKL 'Glazba srca mog' Glazbene škole Varaždin izvest će se u zagrebačkoj 'Komediji'
Glazbena škola u Varaždinu

Nakon što su briljirali izvedbama u studenom i prosincu 2018. godine, učenici Glazbene škole u Varaždinu dobili su priliku predstaviti se pred zagrebačkom publikom.

Godinu dana nakon uspješne premjere mjuzikla 'Glazba srca mog' skladatelja Ivana Josipa Skendera, u Glazbenoj školi u Varaždinu krenule su probe i pripreme za novu izvedbu.

Nakon što su briljirali izvedbama u studenom i prosincu 2018. godine, učenici Glazbene škole u Varaždinu dobili su priliku predstaviti se pred zagrebačkom publikom u kazalištu Komedija, 16. veljače 2020. godine predstavama u 18,00 i 20,00 sati.

2018. godine Glazbena je škola proslavila 190 godina djelovanja kao jedna od najstarijih institucija te vrste u Republici Hrvatskoj. U sklopu proslave obljetnice postavljen je mjuzikl bivšeg učenika škole, skladatelja Ivana Josipa Skendera 'Glazba srca mog' u interpretaciji učenika škole, a u koprodukciji sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu.

Osim Ivana Josipa Skendera kao skladatelja i dirigenta, 'Glazbu srca mog' potpisuju Marina Pejnović (režija), Marijana Nola (libreto), Tea Bašić Erceg (kostimografija), Žorž Draušnik (scenografija) te Barbara Rocco (dramska pedagoginja i asistentica redateljice).

Mjuzikl koji je praizveden 30. studenoga 2018. godine i četiri izvedbe koje su nakon toga uslijedile u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, ispunili su kazalište do posljednjeg mjesta. Sve to, bilo je dobar povod da se ostvari i toliko priželjkivana suradnja sa Kazalištem Komedija.

Iako su pred njima dani stalnih proba i vježbanja, mladi su talenti spremni na ovu žrtvu kako bi se pokazali u najboljem svjetlu na daskama koje život znače. A u tome će im svojim savjetima svakako pomoći i iskusniji dio glumačke postave, glumica Barbara Rocco te glumci Ivan Čuić i Robert Plemić.

Četrdesetak učenika izabranih na audiciji članovi su ne samo glumačkog ansambla, nego i orkestra mjuzikla, a uz potporu nekolicine profesora.

Tako će još jednom pokazati svoj glazbeni talent u izvedbi mjuzikla kojeg je poznati hrvatski dirigent i skladatelj, rođeni Varaždinac i nekadašnji učenik Glazbene škole Ivan Josip Skender poklonio svojoj školi za njenu 190. obljetnicu, i time opravdati riječi eminentnog kazališnog kritičara kojeg su oduševili svojim nastupom i koji je istaknuo kako su zaslužili barem jednu turneju po Hrvatskoj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video