Vijesti / Kultura

GOSTUJUĆA PREDSTAVA

'EMET' Najbolja predstava 29. Marulićevih dana 2. ožujka u varaždinskom HNK

'EMET' Najbolja predstava 29. Marulićevih dana 2. ožujka u varaždinskom HNK
HNK u Varaždinu

Priča o slikarici Luciji i njezinim mračnim obiteljskim tajnama ovjenčana je Marulom za najbolju predstavu u cjelini i Marulom za režiju na 29. Marulićevim danima.

HNK u Varaždinu ugostit će 2. ožujka s početkom u 19.30 sati predstavu 'Emet' Ivane Šojat.

Redatelj je Samo M. Strelec, a priča o slikarici Luciji i njezinim mračnim obiteljskim tajnama ovjenčana je Marulom za najbolju predstavu u cjelini i Marulom za režiju na 29. Marulićevim danima.

- 'Emet’ je poruka ljudima da trebaju razmotriti svoje rane i traume, suočiti se s njima, jer putujući kroz život s ranama ne škodimo samo sebi, nego i drugima, jer ih projiciramo na druge’, rekla je Šojat. Smatra kako je ovo predstava koja se temelji na redatelju i njegovoj viziji, ali isto tako i na glumcima, njihovu daru i talentu - stoji u najavi.

Redatelj Strelec istaknuo je kako je u pitanju humano, potpuno apolitično i intimističko djelo, koje se tiče svakoga čovjeka, jer propituje pitanja života i smrti te pokazuje koliko je teško i problematično biti čovjek, već na initmnoj razini, izvan društvenog, političkog ili nekog drugog konteksta.

- Punokrvni teatar je onaj koji ima snage graditi se kao mjesto beskompromisnog društvenog korektiva. Hvata se u koštac s mračnim temama. izbacuje kosture iz ormara, ruši tabue i bori se. Takav garažni otpor stvoren je 10. studenog u HNK u Osijeku gdje je praizvedena scenska verzija romana 'Emet' Ivane Šojat, prometnuvši se u razorni umjetnički malj - napisao je Davor Špišić za Jutarnji list.

U predstavi nastupaju: Petra B. Blašković, Ljiljana Krička-Mitrović, Anita Schmidt, Antonija Pintarić, Duško Modrinić, Davor Panić, Armin Ćatić, Antonio Jakupčević, Lino Brozić, Zrinka Stilinović.

Više informacija o programima možete pronaći na službenim stranicama varaždinskog HNK.

Rezervacija i kupnja ulaznica na blagajni Kazališta.

Radno vrijeme blagajne: Od ponedjeljak do petak od 10 do 12 i od 18 do 19,30, a u subotu od 10 do 12 sati u nedjelju sat vremena prije početka.

Programa/Kontakt: 042 200 250; [email protected]

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!