Vijesti / Kultura

jedinstvena predstava

TJEDAN SMIJEHA Predstava Njuške teatra Exit donosi 15 dirljivih psećih (ljudskih) priča

TJEDAN SMIJEHA Predstava Njuške teatra Exit donosi 15 dirljivih psećih (ljudskih) priča
Teatar Exit

Predstava Njuške teatra Exit odigrat će se u subotu (7. ožujka), u sklopu Tjedna smijeha, a radi se jedinstvenoj mješavini humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Već 11. godin zaredom u Varaždinu i okolici održava se Tjedan smijeha, najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj. U deset dana odigrat će se tako čak 63 predstave komedije.

Predstava Njuške na raposredu je u subotu 7. ožujka, a radi se o predstavi teatra Exit napravljena prema tekstu The Dog Logs, CJ Johnsona.

- Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju… - stoji u opisu predstave.

U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče.

Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.

U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Više informacija o Tjednu smijeha, kompletan raspored predstava, kao i informacije o ulaznicama, možete potražiti na stranicama Kerekesh teatra.
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video