Vijesti / Kultura

'iskra i plamen' promjene

ZOV DIVLJINE Odlična komedija o četiri žene izgubljene u šumi stiže na Tjedan smijeha

ZOV DIVLJINE Odlična komedija o četiri žene izgubljene u šumi stiže na Tjedan smijeha
Scena Gorica

Ženski problemi, u najiširem smislu te riječi, dolaze u prvi plan kada četiri žene ostanu same izgubljene u šumi, u predstavi Zov divljine, koja igra u sklopu Tjedna smijeha. Radi se o sjajnoj komediji s četiri vrhunske glumice, koja pokazuje koliko je malo potrebno za 'iskru' promjene.

Već 11. godina zaredom u Varaždinu i okolici održava se Tjedan smijeha, najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj. U deset dana odigrat će se tako čak 63 predstave komedije.

Predstava 'Zov divljine', teatra Gorica igrat će u varaždinskom HNK u četvrtak (12.03.) u 20:30 sati.

U predstavi glume Hana Hegedušić, Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić i Ines Bojanić. Rađena je po tekstu Kristine Kegljen, dok režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger.

- Kada se četiri žene nađu u dubokoj šumi, daleko od civilizacije, drama može započeti. Šuma ih polako uzima pod svoje, one zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom kao nikada dosad... Kada ih izdaju mjehuri od života u koje su se tako toplo učahurile, nastupa njihova istinska divlja priroda. Možda ne trče s vukovima, ali shvate svoju veliku snagu koja je jača od svih životnih nedaća koje vrebaju u svakodnevici. I pritom se vraški dobro zabavljaju – stoji u najavi predstave.

Ova priča o četiri različite žene posveta svim ženama svih generacija. Njihov povratak prirodi kroz kampiranje dovodi ih do ludila, one 'bacaju na kvasinu'. Ali u tom ritualnom povratku vlastitim prirodama one dolaze do snažnih i emancipatorskih spoznaja – da mogu biti što god žele i kakve god žele, da mogu i smiju osjećati bilo koju emociju na ovom svijetu.

5362d3f274a6cfcee203d31efeb4ddd3.jpg?v=2

Iako se radi o komediji, 'Zov divljine' ipak se u velikom dijelu bavi našim samoćama, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti. Granice često treba srušiti kako bismo naučili više o sebi, a 'Zov divljine' pokazuje koliko je mala iskra dovoljna da rasplamsamo divlji plamen promjene.

Više informacija o Tjednu smijeha, kompletan raspored predstava, kao i informacije o ulaznicama, možete potražiti na stranicama Kerekesh teatra.

a2d6ba7d757d1da7fd100a11f0805c76.jpg?v=2

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video