Vijesti / Kultura

dječja predstava

Kultni Grga Čvarak stiže na Tjedan smijeha u odličnoj komediji teatra Gorica

Kultni Grga Čvarak stiže na Tjedan smijeha u odličnoj komediji teatra Gorica

Tjedan smijeha svake godine donosi i nekoliko predstava za djecu. Jedna od njih je i Grga Čvarak, predstava rađena po kultnoj dječjoj knjizi Ratka Zvrka.

Već 11. godina zaredom u Varaždinu i okolici održava se Tjedan smijeha, najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj. U deset dana (od 6. do 15. ožujka) odigrat će se tako čak 63 predstave komedije.

Predstava Grga Čvarak rađena je po istoimenoj knjizi Ratka Zvrka, a radi se o dobro poznatoj priči od Grgi Čvarku, koji svojom ambivalentnošću pokazue sve odlike pravoga živog djeteta? Na scenu ju je donijela Ivana Čoh Šverko. U predstavi glume Ana Vilenica, Mateo Videk i Tomislav Krstanović.

- U ovoj predstavi pokušat ćemo dati odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda – stoji u najavi predstave.

Ovom predstavom Scena 'Gorica' nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije, tj. osjećaj za drugoga, i osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog Grge Čvarka optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

Više informacija o Tjednu smijeha, kompletan raspored predstava, kao i informacije o ulaznicama, možete potražiti na stranicama Kerekesh teatra.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video