Vijesti / Kultura

ŽENIJALNI DANI

U KINU GAJ Francuska romansa 'Portret djevojke u plamenu' stiže u varaždinsko Kino Gaj

U KINU GAJ Francuska romansa 'Portret djevojke u plamenu' stiže u varaždinsko Kino Gaj
Kino Gaj

Film 'Portret djevojke u plamenu' u Kinu Gaj ćete moći pogledati u dva navrata...

Iz Francuske u varaždinsko gradsko kino stiže višestruko nagrađivna romansa o dvije mlade žene. Film će se prikazati u sklopu Ženijalnih dana u Kinu Gaj.

Film 'Portret djevojke u plamenu' u Kinu Gaj ćete moći pogledati u dva navrata, 6. i 14. ožujka, a početak je u oba termina u 18 sati.

Cijena karte je 20 kuna, a dobna granica je 15 godina.

Fotografija Kino Gaj.

Više o filmu 'Portret djevojke u plamenu'

Bretanja, Francuska, 1760. godine. Slikarica Marianne dobiva zadatak napraviti vjenčani portret Héloïse, mlade djevojke koja je upravo napustila samostan. Héloïse je predodređena da se protiv svoje volje uda, a Marianne je mora naslikati bez njezinog znanja. Iz dana u dan ona ju promatra i potajno slika tijekom noći. Između dvije žene uskoro se rađa intimnost i privlačnost dok zajedno dijele Héloïseine prve i posljednje trenutke slobode, a sve dok Marianne slika portret koji će označiti kraj njihovog odnosa. Film „Portret djevojke u plamenu“ na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio je nagradu za najbolji scenarij. Redateljica i scenaristica Céline Sciamma ponovno se ujedinjuje s nagrađivanom glumicom Adèle Haenel u ovoj intimnoj i duboko dirljivoj povijesnoj drami.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video