Vijesti / Kultura

bez svečanog otvorenja

HDLU VARAŽDIN Nastavljaju se izložbe, na redu su radovi umjetnika Velimira Ivezića

HDLU VARAŽDIN Nastavljaju se izložbe, na redu su radovi umjetnika Velimira Ivezića
Turistička zajednica grada Varaždina

Od petka 22. svibnja 2020. godine u Galeriji HDLU (Kula stražarnica) bit će otvorena izložba Velimira Ivezića pod nazivom 'Arrows of Desire' (Strelice žudnje).

Iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin poručuju da se nastavlja izložbeni program prekinut zbog pandemija koronavirusom.

Od petka 22. svibnja 2020. godine u Galeriji HDLU bit će otvorena izložba Velimira Ivezića pod nazivom 'Arrows of Desire' ('Strelice žudnje').

Iz sigurnosnih mjera i preporuka zbog epidemije svečanog otvorenja neće biti.

- Jako nam je žao što mora otpasti naše druženje s autorom na otvorenju izložbe. Vjerujemo da će uskoro naš svakodnevni život biti slobodniji, a do tada se izložba može razgledavati individualno – poručili su iz HDLU Varaždin.

Izložba je otvorena do 12. lipnja 2020. godine.

O autoru

Velimir Ivezić (Varaždin, 1963.) profesor likovnih umjetnosti, konzervator-restaurator savjetnik s dozvolom Ministarstva kulture RH, prezenter baštine i slobodni umjetnik. Studirao likovne umjetnosti na ALU u Zagrebu u klasi prof. Zlatka Kauzlarić.

Diplomirao na ALU 1989. god. Sudjeluje pri konstituiranju (1994-2004-) tzv. bolnice za umjetnine u Ludbregu, surađujući sa Bayerische Landesamt fur Denkmalpflege iz Munchena i Restaurtorskim zavodom Hrvatske. Od 1994. radi u Hrvatskom restauratorskom zavodu u svojstvu voditelja Restauratorskog centra Ludbreg, a od 2004. god radi kao slobodni umjetnik i konzervator-restaurator freelancer. Radio više samostalnih izložbi te izlagao  u Strasbourgu, Munchenu, Mariboru, Zagrebu, Varaždinu...

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!