Vijesti / Kultura

samostalna izložba

FOTOGALERIJA Izložba Žarke Krpan otvorena u Centru za mlade i nezavisnu kulturu - P4

FOTOGALERIJA Izložba Žarke Krpan otvorena u Centru za mlade i nezavisnu kulturu - P4
Varaždinski.hr

Izložbom Žarke Krpan započela je ovogodišnja Hladoveena.

U ponedjeljak, 15. lipnja, s početkom u 20 sati otvornena je samostalna izložba radova Žarke Krpan u Centru za mlade i nezavisnu kulturu - P4 u Preradovićevoj 4 u Varaždinu.

Samostalna izložba Žarke Krpan u P4 Žarka Krpan

'Ovom izložbom autorica započinje prvi ciklus naziva 'Print my Memory' od 10 radova u tehnici mixed media. Prvenstveno se koristi sitotiskom i foto kolažem. Motivi koje koristi su fotografije i ilustracije nastale fotomanipulacijom te daljnje prenošenje na materiju: foliju, pleksiglas i tkaninu.

Slike su vizualne reinterpretacije impresija.  Motivi koji se pojavljuju su stvari i pojave kojima je okružena i koji su na neki način ostavili utjecaj na nju. Primjerice pletenice, koje su od djetinjstva dio njenog života i koje su se plele iz bakinih i maminih ruku.

One su nesvjesno postale dio njene rutine pa ih često i sama plete na svojoj kosi. Isto tako motivi krošnji i drveća koji u nekom momentu djeluju i kao  neuroni i živčani sustav. Prozirnost je važan element. Autorica smatra da ona omogućuje vidljivost sa svih strana i ništa ne krije.

Tako je i ta transparentnost važna u ovom ciklusu i svjetlost odnosno rasvjeta  pruža radu vidljivost i daje kompletnu sliku.

Vezana vijest:

Hladoveena, Tena Rak sadržaji za mlade HLADOVEENA I ove godine bogat program u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu, provjerite što vas čeka

Ciklus ima svoju brojku jer autorica očekuje da će samo rasti i mijenjati svoj broj, a ovu izložbu smatra kao početak', piše u najavi izložbe. 

Ovom izložbom se nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom u organizaciji Filmsko-kreativnog studija VANIMA, a ujedno u Centru za mlade i nezavisnu kulturu - P4 počinje Hladoweena.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video