Vijesti / Kultura

umjetnost

VANIMA Otvorenje izložbe fotografija autorice Ane Sever u ponedjeljak, 17. kolovoza

VANIMA Otvorenje izložbe fotografija autorice Ane Sever u ponedjeljak, 17. kolovoza
Ilustracija

'Fotografije su nastale u razdoblju od zadnjih deset godina i putujući kroz pet država.'

U sklopu programa 'Podrum ponedjeljkom' 17. kolovoza s početkom u 20 sati u Filmsko kreativnom studiju VANIMA bit će održano otvorenje samostalne izložbe fotografija autorice Ane Sever pod nazivom 'Obrasci', koja je ujedno i posljednja u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni.

- Bilježeći različite momente, povezujući svoju osobu s materijom fotografije, ova izložba služi kao podsjetnik na promjenjivost i prolaznost - koncept koji autorici služi kao emotivni okidač. U trenutku bilježenja predmet fotografije ima neku vrijednost za autora, dok se u sljedećem trenutku objekt ispred kamere i subjekt iza kamere mijenjaju i postaju nešto drugo, gdje se i sjećanje na taj trenutak izobličuje. Ta činjenica daje autorici smiraj i nadu kao podsjetnik da neke stvari mogu izgubiti svoje važnost, ali ne i značenje. Značenje ostaje arhivirano u tijelu i vremenu postajući dio osobne slagalice.

Dok se svaka fotografija može promatrati kao zasebna priča, ovom prilikom je zamišljena kao dio većeg mozaika u obliku izložbe. Fotografije su nastale u razdoblju od zadnjih deset godina i putujući kroz pet država - stoji u najavi. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video