Vijesti / Kultura

dvije izložbe

U atriju dvorca Batthyany predstavljeni tradicijski predmeti iz rimskog doba

U atriju dvorca Batthyany predstavljeni tradicijski predmeti iz rimskog doba
Grad Ludbreg

Posjetitelji su imali priliku saznati nešto više o zanatima prisutnima u rimskom razdoblju i okušati se u izradi suvenira od gline i kovanju novca.

U sklopu projekta 'Unapređenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine Grada Ludbrega' koji sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoja, partner na projektu Lokalna akcijska grupa 'Izvor' organizirao je dvije izložbe tradicijskih predmeta.

Prva izložba održana je u sklopu najveće ludbreške manifestacije Dana ludbreške Svete nedjelje na Zanatskom trgu, a druga u petak 11. rujna u atriju dvorca Batthyany.

Uz gradskog kovača, gradskog notara i 'Žene iz Centra svijeta' predstavljeni su tradicijski predmeti rimskog doba, a posjetitelji su imali priliku saznati nešto više o zanatima prisutnima u rimskom razdoblju i okušati se u izradi suvenira od gline i kovanju novca.

- Ovo je još jedan dokaz da kroz ovaj projekt dugačkog naziva mijenjamo grad iznutra, ali pritom mijenjamo i sebe. Kad privedemo kraju ovaj projekt, kad novizgraeni objekt naselimo sa sadržajim poput ovih ukrasa, mislim da će to dodatno pomoći da zavolimo ovaj grad, da zavolimo jedni druge i da svi zajedno budemo zadovoljniji u mjestu u kojem živimo - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Realizacija projekta Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno - kulturne baštine Grada Ludbrega stvara različite pozitivne efekte na gospodarska i društvena kretanja u gradu Ludbregu, u Varaždinskoj županiji, ali i u široj regiji.

- Razvoj religijskog turizama i poticanje razvoja drugih vrsta turizma važno i za širu zajednicu, a ne samo za lokalnu sredinu. Lokalna zajednica treba biti usmjerena privlačenju što većeg broja posjetitelja u sam Grad i širu okolicu, a to je moguće ukoliko se objedine informacije o mogućnostima koje posjetitelji imaju pri posjetu tom mjestu te unapređenjem postojeće kulturne baštine, izgradnjom nove turističke ponude putem integriranog projekta u Gradu te marketinškim aktivnostima koje su u skladu s aktivnostima predstavljaju ishodišnu točku adekvatne valorizacije povijesno - kulturne baštine Grada Ludbrega - stoji u priopćenju.
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video