Vijesti / Kultura

Early Delight ansambl

SAN GLAZBENE NOĆI Glazbeno scenski spektakl u Velikoj koncertnoj dvorani 4. listopada

SAN GLAZBENE NOĆI Glazbeno scenski spektakl u Velikoj koncertnoj dvorani 4. listopada
TZ Grada Varaždina/HNK u Varaždinu

Želja ansambla je približiti publici glazbu britanskih skladatelja 16. i 17. stoljeća, ali i hrvatskih skladatelja tog razdoblja.

Hrvatsko narodno kazalište organizira u nedjelju, 4. listopada 2020. godine, u 20 sati u Velikoj koncertnoj dvorani nesvakidašnji glazbeni događaj.

'San glazbene noći' je glazbeno-scenski prikaz ansambla Early Delight koji čine izvrsni mladi umjetnici – solisti specijalizirani za izvođenje rane glazbe.

Anabela Barić je sopran, Franko Klisković je kontratenor, Stjepan Nodilo svira obou i blok-flautu, dok je Izidor Erazem Grafenauer na lutnji i teorbi.

Želja ansambla je približiti publici glazbu britanskih skladatelja 16. i 17. stoljeća, ali i hrvatskih skladatelja tog razdoblja. Sopranistica Anabela Barić i kontratenor Franko Klisović zajedno nastupaju od 2016. godine, a redovito surađuju s Hrvatskim baroknim ansamblom, ansamblom Antiphonus i Zborom Hrvatske radiotelevizije.

San glazbene noći

- Da bi glazba bila snotvorna nezaobilazna joj je pomoć Harita, boginja dražesti, koje su oličenje triju dobročinstava: dati (darovati) se te tako zablistati, čemu odgovara graciozna Aglaja, “Blistava” (kao prva od Harita), zatim primiti taj dar u dobroćudnoj noći duše, čemu odgovara Eufrozina, “Blagoćudna” (kao druga od Harita) i na koncu, vratiti se iz te snovite noći, procvjetati, probuditi se ponesen blagoglasjem čemu odgovara Thalija, “Cvatuća” (treća od Harita). Tako se san i budnost isprepliću i obgrljuju u ljubavnom prepletu riječi i glazbe izručujući nas dražesti i božanskosti života - piše u najavi događaja. 


 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video