Vijesti / Kultura

SRIJEDA U MUZEJU

Otvorenje samostalne izložbe Tomislava Brajnovića 30. rujna u palači Sermage

Otvorenje samostalne izložbe Tomislava Brajnovića 30. rujna u palači Sermage
TZGV

Izložba je postavljena za razgled do 11. listopada ove godine.

Posljednji ovogodišnji projekt Gradskog muzeja Varaždin i galerije Zlati ajngel je samostalna izložba Tomislava Brajnovića, koja se u sklopu Srijede u muzeju otvara 30. rujna. Izložba je dio projekta predstavljanja suvremenih autora iz Rijeke, grada koji ove godine nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

Otvorenje počinje u 19 sati u palači Sermage GMV-a, a nastavlja se u galeriji Zlati ajngel

Tomislav Brajnović (r. 1965.) je umjetnik koji djeluje u Rovinju i Rijeci, a predaje na Akademiji za primijenjene umjetnosti u Rijeci. Školovao se na akademijama u Den Haagu, Zagrebu i Londonu te je razvio bogatu izlagačku aktivnost na samostalnim, skupnim i problemskim izložbama u zemlji i u inozemstvu.

- Područje njegova interesa je raznoliko, a u posljednje vrijeme usmjereno je prema propitivanju svih aspekata tzv. tehnološke revolucije: ako nju ne prati moralna i duhovna revolucija - upozorava Brajnović - blizu smo ukidanju slobodne volje, kritičkog mišljenja i slobode. Sve ove postavke autor interpretira kroz svoje videoradove, instalacije i peformanse koji imaju oblik slobodne i otvorene rasprave. Takav će oblik aktivističkoga umjetničkog djelovanja autor demonstrirati i na otvorenju u Varaždinu, dok će u prostorima dviju galerija biti izloženi objekti i videoinstalacije. Kustos izložbe je likovni kritičar Marijan Špoljar - stoji u najavi.

 Izložba je postavljena za razgled do 11. listopada ove godine. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video