Vijesti / Kultura

Sezona 2020./2021.

Ozren Prohić i Jasna Jakovljević najavili novu kazališnu i koncertnu sezonu u HNK u Varaždinu

Ozren Prohić i Jasna Jakovljević najavili novu kazališnu i koncertnu sezonu u HNK u Varaždinu
Varaždinski.hr

Intendantica Jasna Jakovljević odgovorila je na upit o radovima koji se obavljaju u kazalištu i što se sve planira u bliskoj budućnosti.

Danas je u Velikoj koncertnoj dvorani najavljena kazališna i koncertna sezona 2020./2021. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Najavljena nova sezona i predstava 'Cigle svete Elizabete' HNK u Varaždinu

Redatelj i umjetnički savjetnik HNK u Varaždinu Ozren Prohić ukratko je opisao što nas čeka u sljedećim mjesecima na daskama varaždinskog kazališta.

- Unatoč koroni, uspjeli smo prošlu sezonu nekako sa izmjenama izgurati. Nadamo se da ćemo u novoj sezoni koju počinjemo 'Ciglama svete Elizabete'. Počeli smo s praizvedbom Luke Vlašića 'Ništa novo' na sceni Rogoz. I nastavljamo do kraja godine s 'Enigmatskim varijacijama' Erica-Emmanuela Schmitta. Od prošle godine za ovu sezonu tu je još praizvedba 'Hrvatski bog masakra' autora Ivana Penovića na sceni Rogoz – najavio je Prohić i dodao.

- Na velikoj sceni bit će još Tituš Brezovački i njegov 'Matijaš Grabacijaš dijak' u režiji Krešimira Dolenčića i Horor diptih II u režiji Ksenije Krčar.

Najavljene su i suradnje s ostalim kazalištima.

- Bit će i ljetne sezone, u pregovorima smo s nekoliko zagrebačkih kazališta. Imamo vrlo interesantnu koncertnu sezonu. Ono što potvrđuje naš nacionalni status su i dvije komorne opere, a to su 'Dnevnik Anne Frank' Grigorija Frida te Mozartovom 'Bastien i Bastienne' u ožujku – kazao je Prohić.

Intendantica Jasna Jakovljević odgovorila je na upit o radovima koji se obavljaju u kazalištu i što se sve planira u bliskoj budućnosti.

- Radovi idu odlično, točno prema planu. Završen je prvi dio pozornice koji nas veže uz opernu sezonu. Spremaju se velike ugovore s velikim kazalištima i s matičnim HNK u Zagrebu a sve nam omogućava pozornica na Velikoj sceni. Daske će biti od oregonskog bora koje su donacija iseljenika iz Kanade. One će biti postavljene do siječnja. Scenu Rogoz ćemo akustično izolirati i tako odovjiti od glavne scene što je bitno za proces rada, a onda ulazimo u gledalište što će biti biti zaključak obnove – rekla je Jakovljević.

Za kraj je dodala da će Velika scena moći primiti, prema epidemiološkim mjerama, 195 gledatelja.

Kompletan pregled sezone možete pogledati ovdje

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video