Vijesti / Kultura

Iris Bondora Dvornik

U DIGITALNOM MEDIJU Razgledajte izložbu djela doniranih Gradskom muzeju

U DIGITALNOM MEDIJU Razgledajte izložbu djela doniranih Gradskom muzeju
Gradski muzej Varaždin

Donacija sadrži široki presjek njezina djelovanja, od slikarskih početaka na Akademiji likovnih umjetnosti do danas.

Izložbom u digitalnom mediju, na Facebook stranicama GMV-a, predstavlja se izbor doniranih djela autorice i donatorice Iris Bondora Dvornik. Autorica je Galeriji umjetnina Gradskog muzeja Varaždin 2019. godine darovala 75 umjetnina, koje su danas sastavni dio Zbirke slika, skulptura, grafika i crteža.

- Svaka donacija iznimna je radost i najljepši trenutak muzejsko-galerijske struke, čime se potvrđuje i misija muzejskog djelovanja kroz prikupljanje i očuvanje kulturne baštine, kao i poticanje svijesti o njezinu značaju i važnosti  u oplemenjivanju društva. Zahvaljujući upravo ovakvim donacijama, poput umjetnice Iris Bondora Dvornik, čije stvaranje zaokuplja suvremena likovna strujanja zadržana u kontekstu slike i propitivanju slikarske materije, bogati se fundus u kontinuumu suvremenosti hrvatske likovne scene. Donacija sadrži široki presjek njezina djelovanja, od slikarskih početaka na Akademiji likovnih umjetnosti do danas - stoji u najavi.

Iris Bondora Dvornik (r. 1952., Zagreb) diplomirala je 1980. godine na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Nikole Reisera. Otada djeluje kao samostalna umjetnica i članica HDLU-a, ZUH-a (do 2002. g.) i LIKUM-a. Ostvarila je 50 samostalnih te 160 skupnih izložbi i sudjelovala na brojnim humanitarnim izložbama. Slike joj se danas nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video