Vijesti / Kultura

DRUGU GODINU zaredom

USPJEH Tamburaški sastav VFA osvojio Zlatnu plaketu i Grand prix!

USPJEH Tamburaški sastav VFA osvojio Zlatnu plaketu i Grand prix!
VFA

- Ove nagrade potvrđuju iznimnu kvalitetu koju u naš rad ulažu svi voditelji i članovi ansambla - istaknuo je Pjerino Hrvaćanin...

Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla osvojio je Zlatnu plaketu i Grand prix na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava Hrvatskog sabora kulture!

Ovogodišnji Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održao se 14. i 15. studenog u online izdanju, putem Facebook stranice Hrvatskog sabora kulture.

Na njemu je sudjelovalo 18 tamburaških orkestara i sastava koji su bili odabrani na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Tamburaški sastav VFA osvojio je Grand prix izvedbom narodnih motiva iz Podravine 'Vudri' u obradi Siniše Leopolda i spletom narodnih pjesama baranjskih Hrvata iz Mađarske 'Ej, na dvi strane' u obradi Tibora Büna. Voditelj Tamburaškog sastava VFA je Matija Auker.

Varaždinsku županiju ove su godine predstavljali Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla u kategoriji folklornih sastava i Tamburaški sastav KUD-a 'Klaruš' iz Maruševca u kategoriji koncertnih sastava. KUD 'Klaruš' za svoj je nastup osvojio srebrnu plaketu.

Svim tamburaškim orkestrima i sastavima dodijeljene su brončana, srebrna ili zlatna plaketa, ovisno o broju bodova dobivenih od stručnog povjerenstva, dok su Grand Prix osvojili orkestar i sastav s najvećim ukupnim brojem bodova.

Uz Tamburaški sastav VFA, Grand prix u kategoriji orkestara osvojio je Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva 'Ferdo Livadić' iz Samobora. Varaždinski folklorni ansambl osvojio je kao nagradu bisernicu Glazbalarskog obrta Mario Žmegač.

Drugu godinu zaredom Varaždinski folklorni ansambl osvojio je najvišu nagradu u kulturno-umjetničkom amaterizmu u Hrvatskoj.

Prošle godine ansambl je osvojio 1. nagradu na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, a ove je godine tome dodao Zlatnu plaketu i Grand prix u kategoriji tamburaških sastava. 

- Ove nagrade potvrđuju iznimnu kvalitetu koju u naš rad ulažu svi voditelji i članovi ansambla - istaknuo je Pjerino Hrvaćanin, predsjednik Varaždinskog folklornog ansambla.

Ovogodišnji Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održao se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a 'Preporod' Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video