Vijesti / Kultura

film nevena hitreca

FILM NEVENA HITRECA Premijera dokumentarca 'Povuci-potegni' u petak u kinu Gaj

FILM NEVENA HITRECA Premijera dokumentarca 'Povuci-potegni' u petak u kinu Gaj
Press

Film Nevena Hitreca gledatelje stavlja duboko u obiteljska popodneva i vikende kada, umjesto da se obitelj druži i zabavlja – oni pokušavaju zajedno učiti – i roditelji i njihove dvije djevojčice.

Varaždinska premijera novog i nagrađivanog dokumentarnog filma Nevena Hitreca 'Povuci-potegni' održat će se u petak, 19. studenog u 18 sati u Kinu Gaj.

Jedna obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni program. Dječji radni stol pozornica je tragikomične obiteljske drame. Tko će prvi puknuti pod bremenom 'znanja'? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Novi dokumentarac Nevena Hitreca gledatelje stavlja duboko u obiteljska popodneva i vikende kada, umjesto da se obitelj druži i zabavlja – oni pokušavaju zajedno učiti – i roditelji i njihove dvije djevojčice.

- Zanimalo me kako loš hrvatski obrazovni sustav utječe na obitelj, kada se umorni roditelji nakon svog radnog vremena moraju suočiti s novim radnim vremenom, onim pedagoga i nastavnika svojoj djeci. Uvjet je bio i naći inteligentno i svojeglavo dijete koje pruža stalan otpor tim naporima svladavanja gomile, ponekad vrlo apsurdnog gradiva. Tražio se pravi predstavnik svoje generacije, kome su tablet i mobitel važniji od svega - kazao je redatelj filma Neven Hitrec.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film 'Povuci-potegni' osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Ulaznice za projekciju filma 'Povuci-potegni' mogu se nabaviti na blagajni Kina Gaj sat vremena prije početka projekcije. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu Povuci-potegni redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!