Vijesti / Kultura

U p4

OTVORENA NOVA SEZONA Mihael Bađun prvi izložio svoje slike pod nazivom 'Glave'

OTVORENA NOVA SEZONA Mihael Bađun prvi izložio svoje slike pod nazivom 'Glave'
Filmsko-kreativni studio VANIMA

Izložba je otvorena za javnost do 13. ožujka.

U ponedjeljak, 1. ožujka s početkom u 19 sati održano je otvaranje samostalne izložbe slika Mihaela Bađuna u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4. Ovom je izložbom udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA otvorila sezonu izlaganja u novoj godini, a time se nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom

Izložba je otvorena za javnost do 13. ožujka.

Podvojenost između vanjštine i psihe karakterizira svakog pojedinca. Informacije koje tijelo fizički zaprima iz okoline integriraju se, te kreiraju psihički proces percepcije, stvarajući tako subjektivan dojam objektivne stvarnosti.

'Glave'

U formiranju vlastite, jedinstvene slike svijeta sudjeluju i fenomeni kao što su osjećaji, iskustvo i očekivanja ili pak ljudska nemogućnost apsolutnog percipiranja vlastite okoline. Prisutnost beskonačnih perceptivnih svjetova, proces spoznaje te egzistencijalna „rastrganost“ suvremenog čovjeka teme su koje nastaju u seriji radova pod nazivom „Glave“.

Radovi se temelje na stvarnim osobama, ali nisu portreti, već prikazi nastali fascinacijom okolinom, ukusom za neobičnim i nepredvidljivim te zbog težnje za prikazom ljudskog lika u njegovoj spiritualnoj i tjelesnoj mnogostrukosti.

O autoru

Mihael je rođen 1996. godine u Varaždinu. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja na Prvoj gimnaziji Varaždin, 2015. godine upisuje preddiplomski studij „Likovne kulture“ na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Akademski naziv sveučilišni prvostupnik edukacije likovne kulture stječe 2018. godine, završivši u 10% najuspješnijih studenata preddiplomskog studija.

Izlagao je na desetak grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih su značajne: Transform 2019: Trans-form:action u +MSUM u Ljubljani i Demiurg u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Dobitnik je Rektorove nagrade za grupni izložbeni projekt Deutsch-roemisches Brevier iz 2018. godine.

Ilustrirao je naslovnice triju knjiga, ko-autor je javnog murala u gradu Varaždinu te kreator nekolicine kraćih objavljenih stripova. Trenutno se nalazi na diplomskom studiju Likovne kulture pod mentorstvom profesorice Ines Krasić. Ovo je njegova prva samostalna izložba.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video