Vijesti / Kultura

nova knjiga

'PUSTI OTOK 2' Varaždinska književnica Ines Hrain napisala nastavak omladinskog romana

'PUSTI OTOK 2' Varaždinska književnica Ines Hrain napisala nastavak omladinskog romana
Foto: Mario Kovačić

Roman 'Pusti otok 2 – Oteti' tiskan je u nakladi Udruge za promicanje kulture Ritam misli, a uredila ga je Ljubica Ribić.

Najčitanijoj varaždinskoj spisateljici Ines Hrain izašao je iz tiska nastavak njezinog prvog romana za mlade pod nazivom Pusti otok 2 - Oteti. Roman će se uskoro naći u prodaji, ali i u knjižnicama širom Hrvatske.

Ines Hrain varaždinskoj se čitalačkoj publici predstavila trilogijom 'Najdeblja', 'Sjajni je bal' i 'Kolagen', zatim je napisala prvi varaždinski roman za mlade 'Pusti otok' te krimiće 'Švedska grenčica' i 'Za Rusiju s ljubavlju'. Najnoviji roman nastavak je njezinog omladinskog romana 'Pusti otok'.

Roman 'Pusti otok 2 – Oteti' tiskan je u nakladi Udruge za promicanje kulture Ritam misli, a uredila ga je Ljubica Ribić. Urednica teksta i recenzentica je Lidija Novosel, a autorica naslovnice Lucija Oreški.

Kao i svi drugi romani Ines Hrain i ovaj se roman čita u jednom dahu. Glavni likovi su Emina i Željko, protagonisti prvog romana Pusti otok. Njihove se avanture nastavljaju, a autorica plete uzbudljivu i napetu priču koja ne dozvoljava ispuštanje romana iz ruku. Radnja romana smještena je u Varaždin, Zagreb i na Pag. Ines vrlo vješto izbjegava crno – bijelu karakterizaciju likova, dozvoljavajući dijelu 'negativaca' da spoznaju svoju grešku i pokaju se. Dobro pobjeđuje zlo pa tako glavni negativac ipak bude kažnjen.

Majstorica jednostavnog, a opet intrigantnog i zanimljivog izražavanja Ines Hrain definitivno zna kako održati pozornost čitatelja. Ovo je vrlo važno baš stoga što je i ovaj roman namijenjen mladima koji sve manje čitaju. Vjerujemo da će Pusti otok i Pusti otok 2 – Oteti naći svoje mjesto u rukama mladih čitatelja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!