Vijesti / Kultura

KULTURA ONLINE

CTK vas poziva: Kreirajte koncert s Filipom Hozjakom!

CTK vas poziva: Kreirajte koncert s Filipom Hozjakom!
PR foto

U četvrtak, 15. travnja, s početkom u 19 sati čeka vas online druženje s popularnim tenorom.

'KultOff – KultOn: Tradicijska kultura u online okruženju' – naziv je projekta kojeg već dva mjeseca provodi Centar Tradicijske Kulture Varaždin s projektnim partnerima, Umjetničkom organizacijom Kerekesh Teatar te zagrebačkom udrugom SVIMA, a koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program“Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) u iznosu od 382.279,13 kuna, a projekt će se provesti u razdoblju od veljače 2021. do prosinca 2021.

Projekt ima bogat i raznovrstan sadržaj online radionica, koje privlače pažnju svih dobnih skupina, a za cilj imaju približavanje kulturne tradicije i baštine. Unutar online radionica polaznici mogu mnogo toga naučiti, posebice u vrijeme pandemije koja je rezultirala socijalnom isključenosti.

Predavači i voditelji radionica na atraktivan (sinkrono online), edukativan, ali i zanimljiv način, predstavljaju odabrane segmente kulturne baštine o kojoj tako mogu naučiti i oni najmlađi, ali i oni nešto stariji sudionici. Sam je projekt namijenjen osobama starijim od 55 godina te djeci od 5 do 14 godina iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Stariji će nedvojbeno uživati u idućoj priči koja će ih online upoznati s jednim od poznatijih pjevača Lijepe naše – Filipom Hozjakom, članom omiljenog sastava 4 Tenora.

Naime, u sklopu navedenog projekta, 15. travnja s početkom u 19 sati održat će se i online druženje s Filipom.

Ova svojevrsna radionica pod nazivom “Online 54+ susreti s glazbenicima/mini koncert” pružit će zainteresiranima mogućnost druženja s ovim izvođačem tijekom kojeg će ga kroz razgovor imati priliku bolje upoznati.

No ni to nije sve. Naime, tijekom online druženja prisutni će svojim glazbenim željama moći kreirati i koncert kojeg će Filip u sklopu projekta održati također u online izdanju, u varaždinskom kazalištu 29. travnja s početkom u 19:00 sati, zajedno s tamburaškim orkestrom Centra tradicijske kulture. Voditelj radionice je Tibor Bün, ujedno i voditelj tamburaškog orkestra CTK.

Stoga, prijavite se na radionice i zajedničkim snagama s Filipom Hozjakom kreirajte koncert za pamćenje.

Online susret i mini koncert predviđen je za dobnu skupinu stariju od 55 godina na više iz gore navedenih županija.

Link za prijavu potražite na web stranici Centra tradicijske kulture.


 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video