Vijesti / Kultura

ugovor o stalnoj suradnji

POVIJESNI DAN Intendanti pet nacionalnih kazališta potpisali Ugovor o stalnoj suradnji

POVIJESNI DAN Intendanti pet nacionalnih kazališta potpisali Ugovor o stalnoj suradnji
HNK u Varaždinu

Najviše će profitirati ljubitelji kazališta...

U ponedjeljak, 3. svibnja, u Velikoj koncertnoj dvorani u nazočnosti ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek potpisan je Ugovor o stalnoj suradnji hrvatskih nacionalnih kazališta.

Ugovor su potpisali intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dubravka Vrgoč, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja, intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Marin Blažević, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Srećko Šestan i intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu Jasna Jakovljević.

- Očekujemo da će zbog potpisivanja ovog sporazuma publika u još većem broju dolaziti u kazalište. Veliki je privilegij potpisati ugovor sa sva četiri velika nacionalna kazališta. Već u nekoliko gostovanja koja smo imali do sada, predstave su naprosto rasprodane - rekla je Jasna Jakovljević.

Potpisivanju su prisustvovali, uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, saborski zastupnici Damir Habijan i Natalija Martinčević te zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

- Nacionalna kazališta, da bi u potpunosti ispunila svoju funkciju moraju bliže surađivati. Ovim sporazumom obvezuju se i na međusobna gostovanja i na koprodukcije. To će biti na dobrobit umjetnika i na dobrobit publike - rekla je Nina Obuljen Koržinek.

Potpisivanje ugovora komentirao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

- To je prvi put uopće u povijesti da su se sva nacionalna kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke Osijeka i Varaždina usuglasila i potpisala sporazum te dogovorila međusobnu suradnju. Za naše Varaždince to znači da će sve što igra u tim kazalištima moći vidjeti u Varaždinu. To za nas znači da ćemo moći vidjeti i opere, operete balet jer postojeća nacionalna kazališta imaju puno veći glazbeni i glazbeno-scenski repertoar - istaknuo je Čehok.

Potpisivanjem ovog ugovora publici će se omogućiti gledanje više gostujućih i koprodukcijskih predstava.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!