Vijesti / Kultura

51. izdanje festivala

U petak otvorenje 51. Varaždinskih baroknih večeri: Festival počinje velikim koncertom na Korzu

U petak otvorenje 51. Varaždinskih baroknih večeri: Festival počinje velikim koncertom na Korzu
Grad Varaždin

Za trajanja festivala do 29. rujna ponajbolji muzičari iz Slovenije, Hrvatske ali i drugih zemalja priredit će 20 koncerata u samom Varaždinu.

U atriju Starog grada Varaždina u ponedjeljak je najavljen program 51. Varaždinskih baroknih večeri koji će biti otvorene svečanim koncertom u petak, 17 rujna na Trgu kralja Tomislava.

Nacionalni festival barokne glazbe uz koji će se odvijati i brojni popratni sadržaji najavili su direktor festivala Raymond Rojnik, veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ. E. Vojislav Šuc, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Za trajanja festivala do 29. rujna ponajbolji muzičari iz Slovenije, Hrvatske ali i drugih zemalja priredit će 20 koncerata u samom Varaždinu, zatim 11 koncerata u 5 županija te jedan koncert u Republici Sloveniji koja je ovogodišnja zemlja-partner festivala.

U ime grada-osnivača baroknih večeri, gradonačelnik je pozvao sve sugrađane i goste da daju podršku i posjete dodatne sadržaje koji se nude u bogatom festivalskom programu.

Više informacija i cjeloviti program možete pronaći na službenoj web stranici Varaždinskih baroknih večeri. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!