Vijesti / Kultura

varaždinske barokne večeri

FOTO Učenici Glazbene škole i ove godine nastupili na Varaždinskim baroknim večerima

FOTO Učenici Glazbene škole i ove godine nastupili na Varaždinskim baroknim večerima
Varaždinske barokne večeri

Ove godine nastup na festivalu mladim je talentima bio od dodatnog značaja...

I ove je godine već tradicionalno festival Varaždinskih baroknih večeri zaključen koncertom mladih glazbenih nada, talentiranih učenika varaždinske Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar u varaždinskoj Katedrali.

Klaviristi Filip Jaklin, Lucija Čehok, Leonard Kobal i Petar Poljak, pjevači Marija Magdalena Kočila, Ema Kovačić, Dorian Stipčić, Klara Blažunaj i Nives Hažić, violinisti Paula Jovan, Eva Barčot i Petar Mumlek, Andrija Kučar i Damijan Turković na tamburama, kao i flautistica Jana Kelemen, saksofonistica Ena Knežević i tubist Niko Božek sa puhačkog odjela dobili priliku nastupiti uz renomirani varaždinski orkestar.

U varaždinskoj Katedrali pred brojnom publikom predstavili su se učenici škole, osnovnoškolci i srednjoškolci, pokazavši svoje glazbeno umijeće i talent izvodeći djela baroknih majstora. Na koncertu su se predstavili učenici koji su uspješno prošli audiciju u varaždinskoj Glazbenoj školi, od kojih su neki već nastupili na natjecanjima, ali i oni koji su po prvi puta izašli pred brojnu publiku.

Mladi su glazbenici istaknuli kako im nije bilo teško pripremati se za audiciju i za vrijeme ljetnih praznika, jer što su uvježbali trebali su pred stručnim povjerenstvom pokazati već na početku nove školske godine. Ove godine nastup na festivalu mladim je talentima bio od dodatnog značaja, s obzirom da su zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i svijetu bili uskraćeni za nastupe na natjecanjima i koncertima na koje su tokom svog školovanja bili naviknuti.

- Nastupiti uz orkestar san je svakog glazbenika, a Glazbena škola u Varaždinu to omogućava dva puta godišnje svojim učenicima, što je zapravo raritet i mnogo nas nije kroz djetinjstvo imalo tu prigodu. Ovi su mladi talenti varaždinske Glazbene škole još jednom pokazali kako su zasigurno zalog za budućnost da Varaždin i dalje bude grad glazbe i baroka - naglasio je šef Varaždinskog komornog orkestra Krešimir Lazar.

- Velika je čast i učenicima i nama kao školi što upravo festival svjetskog glasa kakav su Varaždinske barokne večeri daje mogućnost nastupa mladima koji iz Glazbene škole u Varaždinu kreću na svoj glazbeni put. Nastupiti uz orkestar i na ovom festivalu poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, čestitajući i učenicima i njihovim profesorima što su pripremili odličan program za 51. Varaždinske barokne večeri.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video