Vijesti / Kultura

(ne)zakonito poslovanje?

'Zatražit ću upravni nadzor nad radom HNK u Varaždinu. Želimo znati je li se kršio zakon'

'Zatražit ću upravni nadzor nad radom HNK u Varaždinu. Želimo znati je li se kršio zakon'
Zvonko Lončar/Varaždinski.hr

Proteklih tjedana situaciju u kazalištu je turbulentna.

Točka o poslovanju Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu neće se naći na narednoj 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za 20. listopada 2021. godine. 

Proteklih tjedana situaciju u kazalištu je turbulentna. Nakon što je savjetnik intendantice Ozren Prohić razriješen s dužnosti, repertoar za narednu sezonu još nije poznat, kao ni datum prve premijere iako je već sredina listopada.

Vezana vijest:

HNK - Varaždin - prognoza - proljeće Problemi u kazalištu U HNK sporne i stipendije za djecu zaposlenika: Bez natječaja, čudni kriteriji...

Dio ansambla HNK, nezadovoljan napadima iz Budimo grad, održao je konferenciju na kojoj nisu odgovorili na neka ključna pitanja što ih smeta, dok Kazališno vijeće 'češlja' što se događalo u kazalištu proteklih pet-šest godina. 

Gradonačelnik Neven Bosilj danas je najavio da će se točka o HNK pronaći tek na sjednici u studenom te najavio što će poduzeti do tada. 

- HNK nije na dnevnom redu jer točka nije pripremljena. Pripremio sam dopis koji ću poslati Ministarstvu kulture i medija i zatražit ću izvanredni upravni nadzor nad radom HNK. Sutra će biti gotovo izvješće interne revizije za 2019. i 2020. godinu. Budući da HNK pada pod Zakon o kazalištima, uz taj izvješće revizije dat ću i zapisnik s posljednje tri sjednice Kazališnog vijeća i sve ću to uz popratni dopis poslati Ministarstvu. Želimo znati je li sve po zakonu ili nije. Nemamo ništa skrivati i želimo da se utvrdi prava istina. Mislim da je upravni nadzor prava adresa koja će reći je li poštivan zakon. U sjednici u studenom imat ćemo točku o varaždinskom kazalištu - kazao je Bosilj. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video