Vijesti / Kultura

program

OBNOVLJENA POZORNICA Kazalište konačno otvara svoja vrata: Sezona počinje reprizama iz prošle

OBNOVLJENA POZORNICA Kazalište konačno otvara svoja vrata: Sezona počinje reprizama iz prošle
HNK u Varaždinu

Evo što nas zasad čeka u HNK u listopadu.

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu konačno otvara svoja vrata - pozornica je obnovljena i u tijeku su pripreme za prve izvedbe.

Pozornicu otvaramo izvedbom monoopere Grigorija Frida 'Dnevnik Anne Frank' koja je na rasporedu u petak, 15. listopada u 19,30 sati režiji Ozrena Prohića, a u izvedbi sopranistice Marije Lešaje, uz Orkestar mladih glazbenika pod dirigentskim vodstvom Matije Fortune.

Mnoopera 'Dnevnik Anne Frank' nagrađena je nagradom Judita jednoglasnom odlukom žirija 67. Splitskog ljeta.

U nedjelju, 17. listopada s početkom u 11 sati na Velikoj sceni za našu najmlađu publiku igra šarena, vesela i razigrana predstava Vesne Kosec Torjanac 'Okom oko oka' u režiji Dubravka Torjanca. Lutkari animatori su Nikša Eldan i Filip Eldan, glazbu potpisuje Petar Eldan, a kreator lutaka je Ivan Duić.

U ponedjeljak, 18. listopada s početkom u 19,30 sati na Velikoj sceni možete pogledati predstavu Romana Nikolića 'Pazi na prazninu' koja je nedavno na međunarodnom festivalu Teatar na raskršću u Nišu osvojila čak četiri nagrade i to: za predstavu u cjelini, za režiju, za scenografiju i kostimografiju.

Redatelj je Romano Nikolić, a u predstavi, koja postavlja pitanje što znači biti drugi i drugačiji, kao i koliko smo bez obzira na to što smo drugi, zapravo i drugačiji, što mi kao ljudi pretpostavljamo o drugima i koliko te pretpostavke, a u većini slučajeva su naučeni obrasci prepoznavanja dovode do osuđivanja igraju: Hana Hegedušić, Robert Plemić, Iva Kraljević, Beti Lučić i Spazam Orgazam.

Cijeli raspored kao i više informacija o predstavama nalaze se na www.hnkvz.hr

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta. Kontakt za rezervacije: 042 200 250; [email protected]

Radno vrijeme blagajne: ponedjeljak - petak od 10 - 12  i od 18 - 19,30 subotom od 10-12, nedjeljom sat vremena prije početka programa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video