Vijesti / Kultura

KONCERT U VINICI

MIHAEL HRGAR I MARKO GERBUS 'Sve ja počelo kao razonoda, a danas nam je glazba profesija'

MIHAEL HRGAR I MARKO GERBUS 'Sve ja počelo kao razonoda, a danas nam je glazba profesija'
Općina Vinica

Dvojica viničkih glazbenika pred domaćom publikom nastupila su sa svojim sastavima.

Koncert dvaju sastava, ENDeM kvartet i Zagreb Brass Quinteta, održan je u petak 15. listopaa u dvorani Općine Vinica na kojem su nastupili akademski glazbenici s viničkog područja Mihael Hrgar i Marko Gerbus te drugi.

Ideja o održavanju koncerta potekla je od dvoje diplomiranih glazbenika, koji osim što sviraju diljem Lijepe naše, šire glazbu i izvan granica. Želja je bila napraviti koncert i mještane općine Vinica upoznati s glazbom koju sviraju. 

Koncert u Vinici Koncert u Vinici

Glazbena priča o Mihaelu Hrgaru i Marku Gerbusu započela je u puhačkom orkestru Vinica, gdje je sve krenulo kao razonoda u kojem su provodili slobodno vrijeme. Kroz obrazovanje su uložili mnogo truda u glazbu, kako bi imali mogućnost svirati u različitim sastavima i orkestrima.

Međutim, iz hobija se razvila i karijera, što potvrđuje izjava Mihaela Hrgara.

- Pri samom početku učenja sviranja sve je to bila, moglo bi se reći, nekakva zanimacija, koja možda i osobno s moje strane nije bila preozbiljno shvaćena. No na kraju nam je postala profesija. Čudo je kakvu moć glazba ima! - kaže Hrgar.

U sastavu Zagreb Brass Quinteta, predvođeni Mihaelom Hrgarom, sudjeluju Alen Vađunec i Peter Firšt na trubama, Ante Medvidović na rogu te Mate Đuzel na trombonu.

Sastav koji predstavlja Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pijanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) te Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), ujedno su i kolege s kojima je studirao i pokrenuo kvartet saksofona ENDeM.

Mještani i zaljubljenici u glazbu imali su prilike uživati u skladbama glazbenih djela Albenza, Petita, Iturraldea, Offenbacha, Bernsteina, Morricona i drugih. 

Na kraju koncerta obratio se načelnik Općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec, prof., zahvalio se gostujućim glazbenicima te podijelio prigodne poklone. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video