Vijesti / Kultura

U SUSRET NOĆI VJEŠTICA

THE DARK STORYTELLER 'Samo jedna noć u godini ima epitet najzlokobnije'

THE DARK STORYTELLER 'Samo jedna noć u godini ima epitet najzlokobnije'
Magic Net

Magic Net, Varaždinski.hr i eMedjimurje donose vam novu mračnu priču Kristijana Petrovića - 'Samhain'...

The Dark Storyteller predstavlja vam jednu od najstarijih priča koju su započeli pričati Kelti još prije više od 2.000 godina.

- Priča je to o noći kojom završava svijetli dio godine i počinje tamni dio, priča je to o noći o kojoj su šaputali i Rimljani, iako nisu bili dio keltskog svjetonazora. Priča je to koja je digla Crkvu na noge, jer je žarko željela zabraniti ikakvu vrstu proslave ili praznovjerja vezanih uz tu noć. Nije uspjela u tome. Noć je to u kojoj su mnogi tijekom povijesti posvjedočili stvarima od kojih se diže kosa na glavi, a mnogi i nisu bili te sreće kako bi ispričali viđeno. Pa iako je ta noć u današnja vremena iskomercijalizirana i uglavnom služi klincima za zabavu još uvijek ima onih kod kojih upravo ta noć budi ono najgore u njima ili onih koji se sretnu s nečim što nikad neće zaboraviti.

Tako Kristijan Petrović, poznati varaždinski izučavatelj okultnih tradicija i starih običaja, najavljuje video serijal pod nazivom 'Samhain - najzlokobnija noć u godini', kojim će vas uvesti u Halloween.

Dopustite The Dark Storytelleru da vam ispriča priču o Halloweenu, koji je u svojim počecima bio daleko od bezazlenog običaja maskiranja u likove iz horor filmova, koji je predstavljao zapravo niz poduzimanih mjera predostrožnosti kako ne bi došlo do najgoreg. Dozvolite Mračnom pripovjedaču da vam predstavi Samhain – najzlokobniju noć u godini. 

Gledajte ekskluzivno od 25. listopada putem telekoma Magic Net te portala Varazdinski.hr i eMedjimurje. Čekaju vas četiri epizode posvećene povijesti Noći vještica.

Sve epizode bit će dostupne na društvenim mrežama (Facebook & YouTube te Info kanal Magic Neta):

Prva epizoda - 25.10.2021. u 22 sata

Druga epizoda - 27.10.2021. u 22 sata

Treća epizoda - 29.10.2021. u 22 sata

Četvrta i finalna epizoda - 31.10.2021. u 22 sata

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video