Vijesti / Kultura

INSTITUCIJE OBAVIJEŠTENE

SPOLNO UZNEMIRAVANJE Ozren Prohić suspendiran od rada sa studentima na Akademiji dramskih umjetnosti

SPOLNO UZNEMIRAVANJE Ozren Prohić suspendiran od rada sa studentima na Akademiji dramskih umjetnosti
Varazdinski.hr

Ozbiljne optužbe na račun donedavnog savjetnika intendantice HNK u Varaždinu.

Ozren Prohić, dugogodišnji savjetnik intendantice HNK u Varaždinu, ujedno i redoviti profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, do daljnjeg je udaljen iz nastave odnosno suspendiran od svih kontakata sa studentima.

Objavili su to Teatar.hr i Jutarnji list, pozivajući se na službeni dokument.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dekan Davor Švaić potvrdio je već ranije kako je 'Povjerenstvo za provođenje unutarnje istrage o utemeljenosti prijava za spolno uznemiravanje, zlostavljanje, kršenja načela ravnopravnosti spolova te povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja u tekućoj akademskoj godini zaprimilo dvije nove prijave'.

Jedna od njih, sada je poznato, odnosi se na Prohića. Obaviještene su nadležne institucije, a Prohićeva suspenzija na snazi je do okončanja postupka nadležnih tijela ili do opoziva.

Prohić kaže da on takvu odluku nije dobio.

- Ja stvarno ne znam o čemu vi govorite, ja nikakvu odluku nisam dobio. Ako je takvo nešto došlo od strane Akademije, neka vam onda oni to kažu - rekao je za Jutarnji list.

Portal Teatar.hr podsjetio je da je Prohić već bio predmet istrage Etičkog povjerenstva ADU 2018. godine. Tada je Studentski zbor pisao Akademskom vijeću, a u pismu se profesora optuživalo za dolazak na nastavu u alkoholiziranom stanju, zlostavljanje i vrijeđanje studenata, lažiranje akademskih dokumenata i slično. 

Na to je pismo odgovorila grupa studenata, koja je stala u Prohićevu obranu. Teatar.hr uočava da je nekoliko potpisnika tog drugog pisma odlukom Ozrena Prohića vrlo brzo odlukom Prohića dobilo angažmane u varaždinskom HNK. Tamo je Prohić, naime, bio savjetnik intendantice sve do srpnja ove godine.

Uz sve to, piše Teatar.hr, Prohiću se sudi i zbog poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti u vrijeme dok je bio ravnatelj Opere HNK u Rijeci

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video