Vijesti / Kultura

NAŠ KAJKAVSKI

DRAGA DOMAČA RIEČ Prve nagrade osvojili Ljiljana Vuglač i Anđelko Polančec

DRAGA DOMAČA RIEČ Prve nagrade osvojili Ljiljana Vuglač i Anđelko Polančec
Draga domača rieč

Čestitamo pobjednicima! Pogledajte i poslušajte kako su sami izveli svoje pobjedničke pjesme.

Ljiljana Vuglač i Anđelko Polančec osvojili su prve nagrade na kajkavskom književnom natječaju 'Draga domača rieč', koji je organizarala Gradska knjižnica 'Gustav Krklec' iz Ivanca. Završna priredba održana je u tome gradu u subotu, 6. studenoga, u prostoru kinodvorane.

Bilo je to 41. izdanje ovoga natječaja, na koji je 104 autora poslalo ukupno 204 rada. Natječajem su predviđene dvije kategorije, za odrasle i za djecu, pa je tako Ljiljana Vuglač iz Ivanca s pjesmom 'Na afingeru senje se ziblju' proglašena najboljom u kategoriji odraslih, između 33 rada koliko ih je povjerenstvo natječaja odabralo za objavu u zborniku. Anđelko Polančec učenik je osmog razreda Područne škole 'Josip Jedvaj' iz Vrbnog, a na natječaju je prvu nagradu osvojio s pjesmom 'Buožić štarego senjom'. Mentorice mu je bila Vesna Štefanek Funda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U zborniku je svoje mjesto pronašlo 56 radova. Odabrani autori svoje su radove pročitali uživo na završnoj svečanosti. U nastavku oogledajte i poslušajte pjesme koje su pročitali Ljiljana Vuglač i Anđelko Polančec.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video