Vijesti / Kultura

podrum ponedjeljkom

PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA U Centru P4 izlaže mlada autorica Iva Grubješić

PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA U Centru P4 izlaže mlada autorica Iva Grubješić
Varaždinski.hr

Iva Grubješić samouka je fotografkinja, rođena u Zagrebu, a odrasla u Varaždinu.

U ponedjeljak, 15. studenog s početkom u 19 sati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4 mlada autorica Iva Grubješić izlaže svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom “beskonačni dani”.

Ovom izložbom bliži se kraj ovogodišnje sezone programa “Podrum ponedjeljkom” koju drugu godinu za redom organizira udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA. Izložba je otvorena za javnost, a organizatori mole zainteresirane posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških uputa I mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite.

Ciklus fotografija „beskrajni dani“ mogli bi svrstati u pandemijsku umjetnost ukoliko bi takva postojala, jer upravo je pandemija autoričin nemiran duh nagnala da podrobnije istražuje i bilježi svijet oko sebe. Njezino istraživanje svijeta kroz objektiv fotoaparata tako postaje odgovor njene slobode i kreativnosti na striktna i nametnuta pandemijska pravila, a fotografije postaju osobni trenuci autoričine percepcije prolaznosti vremena.

Iva Grubješić samouka je fotografkinja, rođena u Zagrebu, odrasla u Varaždinu. U svojim radovima teži istraživanju sinergije boja i oblika, a poseban naglasak stavlja na ambijentalnost i jedinstveni estetski doživljaj fotografije kroz koloristički kontrast.

Njezin nemiran duh tjera je na stalno istraživanje okoline oko sebe, pri čemu je fotoaparat postao sredstvo kroz koje proživljava svijet. Ovo je njena prva samostalna izložba fotografija.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video