Vijesti / Kultura

Međunarodno priznat

Koncert mađarskog gitarističkog virtuoza Istvana Römera u Glazbenoj školi

Koncert mađarskog gitarističkog virtuoza Istvana Römera u Glazbenoj školi
Glazbena škola u Varaždinu

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu u srijedu 17. studenog s početkom u 19 sati.

Međunarodno priznati gitarist István Römer, koji u svome popisu bilježi više stotina koncerata u Europi, Južnoj Americi i Aziji, gostovat će ove srijede u Glazbenoj školi u Varaždinu

Njegova je karijera briljantno započela brojnim nagradama na međunarodnim natjecanjima, od kojih valja izdvojiti prve nagrade koje je osvojio sredinom osamdesetih u Mettmannu (Njemačka) i na Segovijinom natjecanju u Palma de Mallorci, te, nešto poslije, u Viñi del Mar u Čileu.

Osim solističkih recitala i nastupa uz ugledne domaće i strane orkestre vrlo često djeluje i kao komorni glazbenik – održao je mnogo koncerata u duu s violončelistom Valterom Dešpaljem, klarinetistom Milkom Pravdićem te oboistom Zoltánom Hornyanszkim, a najviše komornih koncerata održao je kao član uglednoga Zagrebačkog gitarskog trija, uz Darka Petrinjaka i Gorana Listeša.

Osim diskografije sa Zagrebačkim gitarskim triom (osam nosača zvuka) objavio je i dva solistička albuma te CD u duu s Valterom Dešpaljem.

Dobitnik je dviju Nagrada „Milka Trnina“ (kao solist te kao član Zagrebačkoga gitarskog trija), a s kolegama iz istog ansambla dobio je i nagrade „Josip Slavenski“, „Vladimir Nazor“ te nekoliko diskografskih nagrada „Porin“.

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu u srijedu 17. studenog s početkom u 19 sati. Ulaz na koncert je slobodan, a prilikom dolaska potrebno je pokazati valjanu Covid potvrdu (potvrda o cijepljenju ili potvrda da je osoba preboljela Covid unazad godinu dana ili potvrda o negativnom testu ne starija od 48 sati).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video